Mihai Fifor anunţă austeritatea: Predicţiile despre PNL încep să se împlinească

Florin Răvdan / 27 noi 2019 / 11:49 Salveaza PDF Comentarii
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor a anunţat că predicţiile despre austeritatea pe care o va aduce PNL vor deveni realitatea una câte una, după ce ministrul Finanţelor a dat publicităţii proiectul de rectificare bugetară şi a anunţat şi câteva dintre planurile PNL pentru 2020. 

"Din păcate, predicțiile pe care le-am făcut aici despre austeritatea pe care o va aduce PNL încep să se împlinească rând, pe rând.

Ieri, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că va anula salariul minim diferențiat pentru angajații cu studii superioare, susținând că România ar fi singura țară în care sunt mai multe salarii minime și că PSD ar fi făcut o discriminare întrei cei cu carte și cei fără carte", a scris Mihai Fifor pe Facebook. 

"Ură văzută doar în perioada conunistă"

 

"În primul rând, această ură împotriva celor cu studii superioare am mai văzut-o doar în perioada comunistă, în care proletariatul avea un statut suprem în societate. 

În al doilea rând, Florin Cîțu ne arată cât de prost pregătit este. Doar în Uniunea Europeană sunt alte șase state care diferențiază salariul minim în funcție de nivelul de calificare, deci inclusiv după studii: Franța, Belgia, Ungaria, Slovacia, Estonia, Luxemburg. Mai sunt apoi state, precum Germania, care au stabilit salarii minime pe fiecare ramură profesională sau în funcție de regiune.

În al treilea rând, formula de calcul pentru salariul minim propusă de PNL, pe baza productivității și inflației este o aberație în defavoarea angajaților și în favoarea corporațiilor. În Europa practica obișnuită este de a raporta salariul minim la salariul mediu, pentru a nu crește decalajele sociale.

Pe formula PNL, în anul 2020, salariul minim va fi sub 40% din salariul mediu, în timp ce în UE procentul este între 45% și 60%", a mai scris Fifor. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24