Metodă antiabandon a bebelușilor în Rusia

Autoritățile din Rusia au găsit o soluție,  cel puțin controversată, pentru a împiedica mamele să-și arunce bebelușii nedoriți la gunoi. Ei au amplasat în câteva orașe din teritoriul Krasnodar "cutii pentru aruncat copiii" unde aceștia pot fi abandonați în condiții igienice.

Primele cutii de acest fel au fost montate în luna decembrie în orașele Soci, Novorossysk și Armavir, iar după o lună a fost găsit deja primul copil abandonat.

Autoritățile au declarat pentru agenția de știri Ria Novosti că au luat această masură pentru ca bebelușii nedoriți, care oricum ar fi abandonați, să fie lăsați în condiții igienice, nu aruncați la gunoi, informează Daily Mail.

“Uneori mamele își lasă copiii în locuri periculoase, unde sunt atacați de câini. Noi vrem să le oferim o alternativă, astfel încât mamele să-și poată lăsa copiii în siguranță”, a declarat atunci Kim Highfield, șefa Fundației Out of Africa Children.

Primele "cutii de aruncat copiii" au fost introduse în Africa de Sud, anul trecut. Ele permiteau abandonarea copiilor în condiții igienice, iar mamele care alegeau să facă acest gest îsi puteau păstra anonimatul. Boxele erau amplasate într-un centru special din Cape Town.

 În Rusia, proiectul se va extinde în curând și în alte orase din Siberia, cum ar fi Tomsk, Omsk, Novosibirsk și Perm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel