Mașină cu kilometrii dați înapoi, vândută de un craiovean. Instanța l-a obligat să restituie banii. Avocatul Cristian Ene, AVERTISMENT pentru șoferi

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Un craiovean care a vândut o mașină cu kilometrii dați înapoi, a fost obligat de instanță să întoarcă banii cumpărătorului.

Un craiovean care a vândut un autoturism cu kilometrii dați înapoi, a fost obligat de instanță să întoarcă banii cumpărătorului. Mașina a fost vândută cu 4.300 de euro, pe o platformă online, scrie Digi24.ro. Decizia nu este una definitivă.

„Cumpărătorul avea posibilitatea să verifice starea uzurii mașinii din punct de vedere vizual și tehnic. Judecătorul a constatat că viciile regăsite la ștergător - era rupt -, tot ce era vizibil la mașină, îi sunt imputabile cumpărătorului. Însă i-a dat dreptate cumpărătorului că s-a aflat într-o stare de eroare din punct de vedere juridic - viciu ascuns - cum că kilometrajul a fost dat înapoi cu peste 200.000 de kilometri. În atare situație, judecătorul aplică dispoziția Codului Civil și constată că era obligația vânzătorului să garanteze cumpărătorul și pentru aceste vicii ascunse. În momentul în care cumpărătorul a mers și a făcut o verificare tehnică a autovehiculului la un service autorizat, a constatat că, într-adevăr, cineva umblase la kilometraj, dând înapoi aproape 200.000 km, ceea ce era un lucru important în alegerea mașinii respective”, a explicat avocatul Cristian Ene luni, la Digi24. 

 

Ce trebuie să faceți când vindeți o mașină

 

Înțelegem din această sentință că vânzătorii sunt obligați să verifice din punct de vedere tehnic și să facă o fișă tehnică a mașinii în momentul în care o vinde și să prezinte realitatea corectă cumpărătorului și să asigure acesta împotriva viciilor ascunse. Însă și cumpărătorul trebuie să manifeste diligență în a verifica tot ce înseamnă defecțiunea tehnică vizibilă, care nu poate ulterior imputa vânzătorului. (...) darea înapoi a kilometrilor sau umblarea la motor fără cunoștința cumpărătorului, aceasta este o culpă exclusivă a vânzătorului”, a mai precizat avocatul. 

 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy