Marius Pieleanu, avertisment crunt pentru PSD și pentru Liviu Dragnea. Scenariu devastator

Este scandal în PSD. Valeriu Zgonea contestă rămânerea la conducere a lui Liviu Dragnea, după ce ÎCCJ l-a condamnat definitiv în dosarul "Referendumul" la doi ani de închisoare cu suspendare, și chiar se gândește să-și dea demisia din partid. 

Marius Pieleanu subliniază că Valeriu Zgonea este de foarte mulți ani în PSD și a făcut lucruri extraordinar de bune pentru PSD în fiecare campanie electorală. Sociologul crede că ar fi cel mai bine pentru partid ca Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea să-și dea mâna și să se împace. Nu atât pe termen scurt, cât pe termen lung. 

"În opinia mea, cred că plecarea lui Valeriu Zgonea este o pierdere pentru partid. Chiar dacă pe termen scurt pare un câștig, partidul astăzi nu mai are rezerva de cadre necesare câștigării unei bătălii. Sunt convins că PSD va înregistra o victorie în 5 iunie, unele necunoscute rămân, cum este Bucureștiul, mai ales sectoarele, dar, dincolo de victoria din 5 iunie, pe termen mediu și lung, Liviu Dragnea, mai ales că are toate prerogativele necesare, trebuie să-și construiască o echipă puternică, păstrând o parte din cei care sunt acum lângă el, ca să dea marea bătălie din toamnă la alegerile parlamentare. Dacă PSD nu va înregistra un scor cu o valoare simbolică uriașă, cu patru în față (n.r. peste 40%) în toamnă, vă dau scris de pe acum că, chiar dacă va fi pe primul loc, nu va fi nominalizat de președintele Klaus Iohannis să desemneze premierul", a spus sociologul Marius Pieleanu, directorul Avangarde, în emisiunea "La Ordinea Zilei" cu Dana Grecu, de la Antena 3. 

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel