EXCLUSIV  Marius Marinescu, informații inedite despre vila din Aviatorilor, 86. Motivul pentru care „e cam bântuită“ / video

DC News
DC News

Marius Marinescu a vorbit despre istoria vilei din Bulevardul Aviatorilor, 86.

Dana Mihai, jurnalist DC News, a mers marți, 27 februarie 2024, la vila din Bulevardul Aviatorilor care a început să fie reabilitată și despre care s-a spus că ar urma să fie atribuită președintelui Klaus Iohannis. Marius Marinescu a vorbit despre istoria imobilului de pe Bulevardul Aviatorilor, care la jumătatea secolului trecut a fost atribuit mai multor lideri comuniști.

„Această clădire are un istoric foarte încărcat. A fost construită în anii 1950 pentru liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, dar acestuia nu i-a mai plăcut până la urmă, fiindcă nu avea lac. El a vrut să se mute la Lacul Floreasca, unde s-a construit Vila Lac 3 pentru domnia sa.

În această vilă a locuit Petre Borilă, un lider important în perioada comunistă. A fost și ministru și deputat în Marea Adunare Națională. A fost socrul lui Valentin Ceaușescu, cel care a fost căsătorit cu Iordana Borilă.

Ulterior, în această vilă s-a mutat Chivu Stoica, un alt lider comunist, care din 1965 până în 1967 a fost președintele Consiliului de Stat. Din păcate, finalul lui a fost tragic, pentru că s-a sinucis în 1975. Vila asta e cam bântuită“, a zis, amuzat, Marius Marinescu.

„Ca dimensiuni, vă pot spune că e o vilă generoasă, cu  300 - 400 de metri pătrați, are un demisol cu cramă și cu cinematograf, are și un adăpost antiaerian.“, a mai spus, pentru DC News, Marius Marinescu. 

Deși au existat numeroase voci în ultimele două zile care au susținut că vila ar fi pregătită pentru președintele Iohannis, locația acesteia ar fi destul de inoportună pentru șeful statului. În primul rând, faptul că se află într-o zonă destul de animată a Bucureștiului, în proximitatea intrării principale în Parcul Regele Mihai I, și faptul că este poziționată foarte aproape de stradă o face destul de inadecvată pentru Klaus Iohannis, un om politic destul de retras și discret în ceea ce privește viața personală. În plus, locația vilei din Aviatorilor, 86 nu i-ar oferi acestuia nici condiții sigure de trai, având în vedere proximitatea față de stradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel