Marian Murguleț, secretar de stat pentru O ZI. Orban: Chiar nu înțeleg! Numire cam ciudată

Captură video - Facebook PNL
Captură video - Facebook PNL

Ludovic Orban a vorbit despre numirea și demiterea secretarului de stat Marian Murguleț, care se pare că nu ar fi fost alegerea partidului. 

În cadrul unor declarații de presă, Ludovic Orban a fost întrebat despre situația privitoare la Marian Murguleț și perioada scurtă în care acesta a fost numit secretar de stat. 

„Chiar nu, chiar nu înțeleg, sincer. Candidatul pentru poziția de secretar de stat în cadrul ministerului condus de domnul Teleman, cel al cercetării, inovării și digitalizării, a fost nominalizat un alt candidat în cadrul Biroului executiv. Numirea domnului Murguleț sigur că m-a surprins, acum, sigur, până la urmă premierul poate să aibă o preferință, dar nu o preferință acolo unde există o decizie a partidului, iar numirea domnului Murguleț, care nu este membru al Partidului Național Liberal, a fost o numire cam ciudată. N-am înțeles nici motivul numirii, nici... adică motivul demiterii l-am înțeles, dar știți că l-a mai demis o dată pe Murguleț. Nu intrăm acum în detalii”, a declarat liberalul Ludovic Orban. 

Demis la o zi de la numire

Marian Murguleţ a fost demis din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la doar o zi de la numirea sa, potrivit deciziei publicate miercuri în Monitorul Oficial. Surse din interiorul Partidului Național Liberal au spus că numirea acestuia nu a avut acordul BEx, iar în prealabil Murguleț nu a fost verificat. Decizia numirii lui Marian Murguleț în funcția de secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, condus de Ciprian Teleman, a apărut marți în Monitorul Oficial și tot în Monitorul Oficial a apărut miercuri decizia de eliberare din funcție, relatează Adevărul

De altfel, Marian Murguleț a lansat o serie de critici la adresa PNL și a președintelui Klaus Iohannis. Guvernul nu a venit să facă nicio precizare în această situație. 

Marian Murguleț a deținut aceeași funcție până în ianuarie anul acesta, fiind demis la acea vreme de premierul Florin Cîțu. 

Vezi și: Orban, după ce Cîțu s-a dat viitor președinte PNL: Eu sunt modest, cu bun simț

                                                                                                              

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel