Maria Tereza, moarte. Adevărul despre pasiunile erotice ale împărătesei

Gunther Frauberger, în urma unor studii, a publicat un articol în prestigioaa revistă franceză „L'Histoire”, reușind să reconstituie viața particulară a împărătesei.

Istoricul german susține că este adevărat faptul că regina iubea foarte mult caii, dar era o dragoste ce nu implica în niciun caz aspecte sexuale. „Maria-Tereza a fost mereu complexată de feminitatea ei”, scrie Frauberger.

Stăpână peste unul dintre cele mai mari imperii europene, tratând de la egal la egal cu puternicii bărbați conducători de stat ai continentului, ea se simțea inferioară acestora, dar făcea tot posibilul să îi urmeze: trăgea cu pistolul, se interesa de știință și artă, se implica în treburile economice și comerciale, și nu în ultimul rând, era o foarte bună călăreață, o veritabilă amazoană!”.

„Decesul s-a datorat unei hemoragii cerebrale”

Această pasiune pentru echitație nu i-a fost însă de bun augur, înșiși servitorii de la numeroasele castele imperiale de pe cuprinsul Austro-Ungariei scornind, se pare, primele rumori referitoare la bizarul amor carnal pe care împărăteasa îl împartășea cu narăvașii ei armăsari. În privința sfârșitului ei, despre care legendele spun că s-ar fi petrecut pe când Maria-Tereza, aflată în plin elan erotic cu un armăsar, l-a biciuit pe acesta, fiind apoi măcinată între copitele calului, Frauberger este cât se poate de clar: nimic nu este adevărat.

„Maria-Tereza a murit nu într-un grajd, sub copitele vreunui armăsar, ci singură, în patul ei, în seara zilei de 5 noiembrie 1780. Potrivit mărturiilor, de care nu ne putem îndoi, ale apropiaților săi, în acea zi împărăteasa s-a sculat dis-de-dimineață, și-a băut cafeaua și s-a tolănit înapoi în așternuturi, pregătindu-se a citi corespondența. După trei ore, șambelanul său, nedumerit că încă nu fusese chemat de împărăteasă, ca de obicei, a intrat în camera ei și a găsit-o în pat, în stare de inconștiență.

Citește și: Teoria conspirațiilor. De ce visa Hitler la Polul Sud?

 

Stare din care, cu toate eforturile depuse de medicii personali, împărăteasa nu avea să se mai trezească niciodată, încetând din viața la ora 9:45 p.m., în aceeași zi. Autopsia urma sa scoată la iveală că decesul ei s-a datorat unei hemoragii cerebrale. Cu alte cuvinte, un sfârșit deloc spectaculos, precum cel vehiculat de amatorii de zvonuri și de glume fără perdea pe socoteala impunătoarei împărătese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel