EXCLUSIV  Bolojan-Motreanu, a treia tabără în PNL? Teodorescu arată STRATEGIA: Întâi s-a scăpat de Orban, urmează Cîțu...

Cîțu și Orban / FOTO: Partidul Național Liberal, arhivă
Cîțu și Orban / FOTO: Partidul Național Liberal, arhivă

Jurnalistul Bogdan Teodorescu a indicat, la DC NEWS TV, care este strategia celei de-a treia tabere din PNL, după Congres. 

La Congresul PNL s-a arătat că există şi o a treia tabără în partid, a explicat jurnalistul Bogdan Teodorescu în cadrul emisiunii "Ce se întâmplă?", moderată de Răzvan Dumitrescu. 

"Dacă e să vorbim de detalii, avem un moment interesant,  care nu s-a văzut din cauza crizei de săptămâna trecută. E vorba de acel mesaj dat de domnii Motreanu şi Bolojan, care s-au poziţionat ca fiind a treia cale. Sunt vechi, au rezultate bune, sunt două filiale foarte puternice, sunt două personaje ale căror nume au fost vehiculate pentru a fi preşedinţi de partid, prim-miniştri, etc. Domniile lor s-au poziţionat pentru momentul în care va pica sau se va întâmpla ceva negativ cu dl Cîţu. Strategia a fost simplă: întâi s-a scăpat de Orban. Va urma Cîţu!", a declarat Bogdan Teodorescu la DC NEWS TV. 

Orban, marea problemă a PNL

"Eu spun în continuare ce am tot spus. Marea problemă a PNL a fost comportamentul lui Orban, care în primul s-a cramponat de funcţie după ce a pierdut alegerile. Ştim foarte bine că în principiu un lider politic aflat în dublă funcţie, care pierde alegerile, face un pas în spate, eliberează locul, pentru că mesajul este că cetăţenii nu îl mai vor. Nefăcând asta, a introdus o stare de tensiune în partid care se decontează acum. 

Momentul doi este ce a făcut în negocierea din decembrie, în care a sacrificat orice formă de interes a partidului pentru funcţia domniei sale. Nu avem cum să ignorăm faptul că dincolo de performanţele d-lui Cîţu, există uriaşa contraperformanţă a d-lui Orban. Deci întâi de toate PNL trebuia să scape de el", a mai spus jurnalistul. 

Dan Motreanu a refuzat să candideze pentru funcţii la Congres 

"Nu candidez pentru nicio funcţie la acest congres al PNL, deşi organizaţia pe care o conduc, PNL Giurgiu, a obţinut cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare din 2020 - 47%, aproape dublul mediei naţionale. Este şi cazul colegului meu, Ilie Bolojan, care conduce cea mai puternică organizaţie PNL şi este un model pentru administraţia publică românească. Performanţa, rezultatele, leadership-ul nu sunt confirmate de funcţii, ci funcţiile ar trebui să le aibă la bază şi să vină firesc ca urmare a îndeplinirii acestora. Bunul simţ ne cere asta. Asta este regula în orice organizaţie, nu doar în politică. Sunt liberal de 30 de ani şi voi fi aici şi peste un an, şi peste doi, şi peste zece, alături de PNL, în bătăliile PNL, cu rezultate doar pentru PNL, cu sau fără funcţii. Am câştigat toate bătăliile electorale pe care le-am dus pentru PNL şi tot aici voi fi, indiferent de funcţiile trecătoare", a scris Motreanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel