Mănăstirea Nămăiești. În așezământul din piatră s-a descoperit o comoară a creștinismului

Vlad Manolache / 22 aug 2018 / 09:43 Salveaza PDF Comentarii

Mănăstirea Nămăiești, o minune a României, ascunde o icoană pictată chiar de Sfântul Evanghelist Luca și adusă pe tărâmurile noastre de Sfântul Andrei.

Mănăstirea Nămăiești, aflată aproape de Câmpulung, la o altitudine de 800 de metri, ascunde o poveste incredibilă. Săpat în piatră, așezământul se spune că este unul dintre cele mai vechi spații din lume în care se propovăduia în secret creștinismul. Mai mult, în această grotă a fost descoperită o icoană făcătoare de minuni despre care se spune că a fost pictată chiar de Sfântul Luca și ascunsă acolo de Sfântul Andrei.  

Icoana, descoperită de un cioban

Oamenii bisericii spun că icoana a fost descoperită de un cioban care, pe timpuri, ar fi poposit cu olie pe stânca din care acum a răsărit biserica și peste noapte a visat că Maica Domnului i-a transmis un mesaj: "Scoală-te, sapă sub tine si vei găsi o icoană într-o bisericuță de piatra. Aici vei face tu biserica în cinstea si slava Intrării in Biserică a Sfintei Fecioare Maria, izvor de viață și de tămăduire". Odată ce s-a trezit, el a început să sape și după trei zile și trei nopți a găsit intrarea în biserica de piatră unde se afla ascunsă și icoana care o înfățișează pe Maica Domnului. 

(w670)


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27