Mănăstirea Nămăiești. În așezământul din piatră s-a descoperit o comoară a creștinismului

Mănăstirea Nămăiești, o minune a României, ascunde o icoană pictată chiar de Sfântul Evanghelist Luca și adusă pe tărâmurile noastre de Sfântul Andrei.

Mănăstirea Nămăiești, aflată aproape de Câmpulung, la o altitudine de 800 de metri, ascunde o poveste incredibilă. Săpat în piatră, așezământul se spune că este unul dintre cele mai vechi spații din lume în care se propovăduia în secret creștinismul. Mai mult, în această grotă a fost descoperită o icoană făcătoare de minuni despre care se spune că a fost pictată chiar de Sfântul Luca și ascunsă acolo de Sfântul Andrei.  

Icoana, descoperită de un cioban

Oamenii bisericii spun că icoana a fost descoperită de un cioban care, pe timpuri, ar fi poposit cu olie pe stânca din care acum a răsărit biserica și peste noapte a visat că Maica Domnului i-a transmis un mesaj: "Scoală-te, sapă sub tine si vei găsi o icoană într-o bisericuță de piatra. Aici vei face tu biserica în cinstea si slava Intrării in Biserică a Sfintei Fecioare Maria, izvor de viață și de tămăduire". Odată ce s-a trezit, el a început să sape și după trei zile și trei nopți a găsit intrarea în biserica de piatră unde se afla ascunsă și icoana care o înfățișează pe Maica Domnului. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel