Majorare taxe și impozite. PMP: Loveşte crunt atât în firmele mici şi mijlocii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Nataliya Vaitkevich)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Nataliya Vaitkevich)

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a transmis un mesaj coaliției de guvernare, dupa majorarea taxelor și impozitelor.

"Majorarea taxelor şi impozitelor loveşte crunt atât în firmele mici şi mijlocii cât şi în românii care vor suporta, indirect, modificarea Codului Fiscal! Impozitul pe dividende creşte de la 5% la 8%, TVA-ul pentru HoReCa de la 5% la 9%!

PMP cere coaliţiei de guvernământ să renunţe la birurile pe care vor să le impună IMM din România. În contextul economic actual, înăsprirea fiscalităţii nu va face altceva decât să accentueze tendinţa închiderii acestora şi dispariţia unor locuri de muncă.

După doi ani de zile de pandemie şi după ce au renunţat la taxele impuse marilor companii, statul a decis să se îndrepte împotriva firmelor mici şi mijlocii pentru care oricum nu a luat, nici până la acest moment, măsurile necesare de protecţie împotriva inflaţiei.

PMP nu susţine sub nicio formă majorarea taxelor şi consideră total nerealistă abordarea Guvernului: creşterea fiscalităţii într-o perioadă de criză economică va afecta şi mai puternic sectorul privat. Partidul Mişcarea Populară consideră că, pentru mediul privat din România, Guvernul a devenit cel mai mare generator de probleme! În aceste vremuri, întreg sectorul economic are nevoie de soluţii adaptate realităţii şi mai ales, de predictibilitate şi stabilitate", a scris PMP pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel