Măști create din ADN-ul colectat de la necunoscuți. Cum procedează femeia care se crede Dumnezeu

Lăsăm rămășițe de ADN în tot – de la fire de păr căzute, la gume de mestecat. Un astfel de element aparent nesemnificativ conține cantități mari de informație genetică.

Heather Dewey-Hagborg colecționează fire de păr, unghii, gume de mestecat sau chiștoace de țigară pentru a extrage ADN-ul stocat în ele. După această procedură, ea prelucrează secvențele colectate cu ajutorul unui program virtual care recreează chipul ”donatorului”, informează playtech.ro.

În 2013, Heather a organizat un show pe care l-a intitulat “Stranger Visions”, compus dintr-o serie de măști create în funcție de materialul genetic colectat în locuri publice. Desigur, nu există dovezi care să demonstreze cât de mare este asemănarea cu persoanele reale, dar această formă de artă te poate face să îți pui niște întrebări.

Citește și: Descoperire în ADN-ul heringului. Ar putea fi materialul viitorului

Dewey-Hagborg consideră că ar trebui să fim mai atenți la cantitatea de material genetic pe care o lăsăm la întâmplare pe unde trecem. Ca o consecință a descoperirilor făcute, aceasta a găsit o modalitate prin care oamenii și-ar putea șterge urmele de ADN.

A creat un produs numit Invisible, care constă în două soluții chimice. Prima, numită Erase, înlătură 99,5% din informația genetică, iar a doua, Replace, distruge și ultima secvență de ADN rămasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel