Ludovic Orban, supărat pe USR: Practic, sunt umăr la umăr lângă PSD

Premierul Ludovic Orban a anunţat că este supărat pe USR, din cauza atitudinii pe care aceştia o arată în ultima perioadă. 

"Mă mâhneşte atitudinea pe care o au în ultima perioadă. N-am răspuns, nu voi răspunde în niciun fel acestor atitudini pe care nu le consider normale, cu atât mai mult cu cât partenerii de la USR ştiu foarte bine că gândirea pe care o avem este aceea de a avea un proiect comun de guvernare şi nu cred că face bine pentru coeziunea, să spun, forţelor democratice, pro-democraţie, pro-orientare euroatlantică clară a României, nu cred că face bine această atitudine pe care o au, care practic îi plasează umăr la umăr lângă PSD", a arătat Orban, într-o declaraţie acordată presei.

Atitudinea PNL faţă de USR

"Eu le-am solicitat colegilor mei să nu răspundă la niciun fel de atac. Sigur, să furnizeze informaţiile obiective, pentru că, din păcate, multe critici n-au nicio legătură cu realitatea. Sunt critici nedrepte în raport cu ceea ce am făcut, pentru că, în mod evident, din punctul nostru de vedere, sunt parteneri dezirabili, dacă nu se menţin pe această linie, care, după părerea mea, nici nu le face bine", a apreciat Orban, referindu-se la audierilor miniştrilor desemnaţi în comisiile parlamentare.

Discuţie cu PMP

Întrebat ce părere are despre faptul că PMP a votat împotriva ordonanţei de urgenţă privind alegerile anticipate, Orban a declarat că va discuta cu reprezentaţii acestui partid.

"Voi avea o discuţie cu reprezentanţii PMP legat de ordonanţă, astfel încât să găsim cea mai bună cale de amendare. Dacă există prevederi pe care ei le consideră nepotrivite, putem să discutăm', a spus Orban. Premierul desemnat a mai apreciat că o atitudine a PSD de tergiversare în privinţa declanşării alegerilor anticipate ar fi 'penibilă'. 'PSD are trei variante: tergiversarea, care este penibilă, vă spun sincer, (...) o să îşi piardă şi bruma de capital pe care o mai au; a doua variantă pe care o au este să învestească guvernul ei, ceea ce îi va face de râs iremediabil, şi, evident, au varianta anticipatelor. Trebuie să înţeleagă că e o procedură constituţională, oamenii îşi doresc să îşi aleagă un parlament reprezentativ, format din oameni corecţi, din oameni care să îi reprezinte cu adevărat. Nu se pot opune la nesfârşit, apelând la toate tertipurile jenante la care au apelat de-a lungul timpului", a declarat Orban, conform Agerpres.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel