Liviu Jitea din Top 300, reținut pentru contrabandă cu alcool

liviu_jitea
liviu_jitea

Omul de afaceri Liviu Jitea, liderul unei grupări de contrabandă cu alcool este considerat cel mai bogat om de afaceri din Vrancea. Numele lui figurează în Top 300 Capital, cu o avere estimată la 56-58 de milioane de euro.

Autor: Laura Galescu

[caption id="attachment_291414" align="alignleft" width="310"] Foto: ziaruldevrancea.ro[/caption]

Liviu Jitea a fost descoperit ca fiind liderul unei grupări ce făcea contrabandă cu alcool, după ce procurorii şi poliţiştii au făcut, vineri, 59 de percheziţii în Vrancea, Galaţi şi Brăila, la persoane suspectate că prin aceasta contrabandă au produs un prejudiciu estimat la opt milioane de euro.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie 2011 - martie 2013, liderul grupării, în calitate de presupus administrator la două societăţi comerciale din Focşani, respectivTrust LF si Vinexport ar fi participat în mod direct la deţinerea a importante cantităţi de alcool în afara antrepozitului fiscal, într-un spaţiu special amenajat în incinta uneia dintre firmele pe care le administra şi că i-ar fi ajutat pe alţi membri ai grupului, informează Mediafax.

"75 de persoane au fost conduse pentru audieri, cercetările în cauză fiind efectuate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, deţinerea în afara unui antrepozit fiscal şi comercializarea ilicită de produse accizabile în formă continuată, amplasarea înaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantităţi de alcool sau distilate necontorizate şi evaziune fiscală în formă continuată.La finalizarea activităţilor, urmează a fi instituit sechestru asigurator pe mai multe bunuri mobile şi imobile, în vederea recuperării prejudiciului", se arată într-un comunicat al IGPR.

Prejudiciul de peste opt milioane de euro a fost cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata accizelor, taxelor şi impozitelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel