Liviu Dragnea a făcut marele anunț! Cum s-au încheiat negocierile cu partidele

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat rezultatele negocierilor pe care liderii partidelor parlamentare le-au purtat joi, pe tema Codului fiscal.

Citește și: Gabriel Oprea anunță ”surprize” după consultările pe Codul fiscal

Liviu Dragnea a transmis că partidele au ajuns la un consens privind Codul fiscal, iar cea mai importantă prevedere rămâne cea convenită de echipa tehnică săptămâna trecută, și anume scăderea TVA la 20%, începând cu 1 ianuarie 2016 și - la 19%, din 2017.

De asemenea, s-a convenit încadrarea într-un deficit de 2% din PIB și reducerea impozitelor pe dividende la 5%, din 2017.

Liviu Dragnea a subliniat că se dorește ca acest Cod fiscal să fie unul care să dureze în timp, nu să fie modificat odată cu schimbarea puterii. 

Totodată, așa cum propunea co-președintele PNL Vasile Blaga, eliminarea taxei pe stâlp se va face de la 1 ianuarie 2017, la fel cum se va întâmpla și cu supraacciza pe combustibil. Liviu Dragnea a precizat că, la cererea ministrului Daniel Constantin, taxa pe stâlp în agricultură va fi eliminată mai devreme, de la 1 ianuarie 2016.

Citește și: PMP a stabilit în ce condiții va vota Codul Fiscal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel