EXCLUSIV  Lecţia care nu li se predă tinerilor din România. Liviu Lucaci: Este despre împreună

Mihai Ciobanu / 03 iul 2018 / 12:17 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Lucaci, declaratii la DC News despre tineri
Descriere foto: Liviu Lucaci, declaratii la DC News despre tineri

Actorul Liviu Lucaci a vorbit, la DC News, despre faptul că tinerii din ziua de astăzi au o problemă în ceea ce priveşte cooperarea şi calcularea spaţiului de viaţă. 

Liviu Lucaci - actor, scriitor, dramaturg, regizor și profesor de arta actorului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”Ion Luca Caragiale" din București - a acordat un interviu inedit DC News, în cadrul căruia a vorbit, printre altele, şi despre sistemul de educaţie aplicat în ţările nordice, sistem care îi face pe copii, pe tineri, să înveţe ceea ce înseamnă cooperarea.

"Teatrul este despre împreună. Iar atunci când cineva se ridică, are o performanţă specială, el ştie că, de fapt, ceilalţi l-au ajutat să ajugă acolo. Cine uită asta, e sortit eşecurilor viitoare", afirmă actorul Liviu Lucaci. Un principiu care se aplică şi în viaţa de zi cu zi. Un exemplu simplu, rupt din viaţa de zi cu zi, este acel moment în care, pe stradă, în intersecţii sau pe scările de coborâre la metrou, tinerii dau unii peste alţii, refuză să se dea la o parte, să facă loc unul altuia.

Plecând de la acest exemplu, Liviu Lucaci a vorbit despre faptul că tinerii din ziua de astăzi au o problemă în ceea ce priveşte cooperarea şi calcularea spaţiului de viaţă. 

„E o lipsă de educaţie aici, pur şi simplu. Dar nu e o lipsă de respect în primul rând, ci nu înţeleg cum să-şi împartă spaţiul comun. Cele mai bune şcoli din lume, că tot auzim despre şcolile nordice, cum ar fi Finlanda, acolo din clasa a II-a primeşti o temă pe care nu o poţi face decât împreună cu alţi doi-trei colegi.

Deci tu nu poţi să-ţi faci tema ta pentru acasă singur. Aşa e gândită tema, iar tu atunci trebuie să te întâlneşti cu alţi colegi pentru a-ţi face tema. Se sparge, de la început, ideea că individual tu poţi înainta până nu ştiu unde. La ei sunt proiecte comune. Ai un proiect complex, dar îl faci împreună cu patru colegi”, a povestit Liviu Lucaci. 

Urmăreşte declaraţiile lui Liviu Lucaci, aici:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25