Licitație cu capodopere românești la Monaco

doua surori
doua surori

La prima licitație Artmark din Monaco din data de 22 iulie vor fi expuse 51 de capodopere ale picturii românești și o selecție de bijuterii. 

Lucrări semnate de nume de referință ale picturii moderne precum Marcel Iancu, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza şi Ştefan Luchian, vor fi prezentate pe Coasta de Azur, potrivit unui comunicat Mediafax.

Printre capodoperele licitației se numătă pictura "Două surori" semnată de Nicolae Tonitza, artistul ce a generat unul dintre cele mai fascinante discursuri vizuale ale artei româneşti postimpresioniste. Valoare estimativă a picturii este de 100.000 - 150.000 de euro.

O altă pictură-vedetă a licitației este "Flori de vară", semnată de Șrefan Luchian, operă care încă formează unul dintre reperele culturii vizuale românești.

Licitația de bijuterii propune 50 de piese, împodobite cu diamante şi pietre preţioase, în realizarea unora dintre cei mai apreciaţi designeri ai momentului. Cea mai preţioasă bijuterie este o creaţie din aur alb şi diamante, brăţara model Harry Winston, cu un preţ estimativ de 115.000 - 140.000 de euro.

Licitaţia de Artă Impresionistă şi Modernă & Licitaţia de Bijuterii vor avea loc duminică, 22 iulie, la Hotelul Vega din Mamaia (ora 20.30), în duplex cu Hotelul Metropole din Monte Carlo (ora locală 19.30).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel