La ce vârstă este bine să-i dai copilului un telefon mobil

Loredana Brumă / 25 dec 2019 / 21:54 Salveaza PDF Comentarii

Mulţi copii folosesc telefonul mobil de la vârste foarte fragede. Când ştim că cei mici sunt pregătiţi să aibă un telefon mobil, aflaţi în rândurile de mai jos. 

Potrivit unui studiu, la vârsta de 11 ani mai mult de jumătate dintre copiii din Statele Unite au propriul smartphone. La 12 ani, mai mult de două treimi au un telefon mobil, iar la 14 ani adolescenții folosesc telefonul mobil la fel ca adulţii, potrivit bbc.com.

De asemenea, aproape 20 la sută dintre copiii de 8 ani au un smartphone. 

Deci, care este vârsta potrivită pentru ca un copil să aibă propriul telefon mobil? Răspunsul este următorul: atunci când atât părinţii, cât şi copiii simt că este momentul potrivit. 

Când ştim că cei mici sunt pregătiţi să aibă un telefon mobil

 

Copilul a demonstrat că, în termeni generali, este responsabil? Este atent cu lucrurile sale? Toate acestea sunt semne bune că poate avea grijă de propriul telefon mobil. În caz contrar, ar fi indicat să așteptați puțin.

De asemenea, dacă merge singur la şcoală este bine să aibă un telefon mobil. Aici nu mai este vorba despre o "dorinţă", ci despre o "nevoie". 

Atunci când le dăm celor mici un smartphone, aceştia trebuie să fie conştienţi de "puterea" internetului. Utilizarea greșită a tehnologiei poate avea efecte dăunătoare și de durată.

În epoca smartphone-urilor, s-a înregistrat o creștere puternică a intimidării cibernetice, numită și cyberbullying.

Părinții și copiii ar trebui să discute despre importanța stabilirii regulilor și limitelor în ceea ce privește utilizarea telefonului și a timpului petrecut în fața ecranului.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25