Kosovo ameninţă Spania cu nedisputarea meciului de la Sevilla din premilinariile CM 2022

Kosovo ameninţă Spania cu nedisputarea meciului de la Sevilla din premilinariile CM 2022
Kosovo ameninţă Spania cu nedisputarea meciului de la Sevilla din premilinariile CM 2022

Kosovo a ameninţat că nu va disputa meciul cu Spania decât cu 'imnul său' naţional şi 'drapelul său', după ce a fost catalogat drept 'teritoriu' într-o postare pe Twitter a selecţionatei spaniole, referitoare la acest joc din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal 2022, programat pe 31 martie la Sevilla, informează EFE.

'Kosovo este un stat independent, recunoscut de majoritatea celor mai dezvoltate şi democratice ţări din lume şi membru egal cu toate celelalte ţări din cadrul UEFA şi FIFA, începând din mai 2016', a precizat Federaţia de fotbal din Kosovo într-un comunicat.

Deşi a considerat 'nedreaptă' catalogarea drept 'teritoriu' făcută de spanioli pe reţelele de socializare, forul fotbalistic de la Prishtina a subliniat că 'echipa naţională din Kosovo se va prezenţa ca orice altă ţară', la meciul de luna aceasta şi a amintit în acest sens 'criteriile clare' ale UEFA şi FIFA şi cunoscute de Federaţia spaniolă de fotbal. Federaţia din Kosovo a subliniat că 'nu va face concesii' în această privinţă.

'Vom juca numai în conformitate cu criteriile şi regulile stricte ale UEFA, cu imnul naţional şi drapelul, în caz contrar meciul nu se va disputa', a asigurat FKK, adăugând că a contactat Federaţia spaniolă şi aşteaptă 'o rectificare rapidă' din partea acesteia.

Totodată, FKK a subliniat că este 'membru al UEFA cu aceleaşi drepturi ca şi alte 54 de asociaţii', iar Spania este obligată' să o trateze ca atare.

Mesajul oficial de pe Twitter al echipei spaniole care a generat reacţia federaţiei din Kosovo se referea la faptul că selecţionerul 'Luis Enrique va anunţa următoarea listă luni, 15 martie', adăugându-se că 'Spania începe drumul către #Qatar2022 împotriva Greciei, Georgiei şi teritoriului Kosovo'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel