Job de vis! Mănânci brânză în pat şi ești plătit cu 1.000$

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Aşa loc de muncă să tot ai!

Compania americană Sleep Junkie a anunțat că este în căutare de participanți, pentru un studiu ce va avea o durată de trei luni, la finalul căruia voluntarii vor fi plătiți cu 1.000 de dolari, scrie abc7.com. Ce implică asta? Ei bine, compania cercetează impactul negativ pe care îl are consumul de brânză asupra calității somnului.

Voluntarii trebuie să aibă 21 de ani împliniți, să locuiască în SUA, să dețină un smartwatch sau un tracker de fitness care urmărește somnul, să aibă un program de somn consecvent și să poată dormi singuri în timpul studiilor. „Căutăm oameni care sunt auto-începători, cinstiți, cu abilități bune de scriere și se bucură atât de somn, cât și de mâncare”, se arată în blogul Sleep Junkie.

Liber la brânzeturi

Pe parcursul studiului, ei vor semnala o serie de detalii și experiențe prin care trec, printre care: cât de odihniți sunt, nivelul de energie pe care îl au și dacă visează urât. Asta, bineînțeles, după ce au consumat diverse brânzeturi înainte de culcare. „Suntem conștienți de faptul că nu doar coșmarurile ne pot perturba somnul, așa că, vrem să vedem dacă există o anumită legătură între diferite tipuri de brânză și simptome care vă pot lăsa senzația de neliniștene”, a declarat Dorothy Chambers, purtătoarea de cuvânt a companiei. 

Experții Sleep Junkie vor oferi o listă de brânzeturi care ar trebui consumate în fiecare săptămână. Lista va cuprinde o varietate de tipuri de brânză, cum ar fi albastru, tare, moale-maturate și prelucrate. Procesul va include, de asemenea, selecții vegane și fără lactoză de brânză. Participanții vor mănânca fiecare tip de brânză în fiecare seară, în același timp. Va exista o pauză de o săptămână între fiecare schimb de brânză pentru a se asigura că rezultatele pot fi înregistrate cu exactitate.

Legătura dintre coşmaruri şi consumul de brânză noaptea târziu

Consumul de brânză noaptea târziu, conform unor studii de specialitate, predispune la vise ciudate. Încă din 1964, un cercetător a observat că un pacient a încetat să mai aibă coșmaruri atunci când a renunțat la obiceiul său de a mânca una sau două uncii (veche unitate de măsură) de brânză cheddar în fiecare seară.

Potrivit dailyreporter.com, British Cheese Board, care a finanțat un studiu în 2005, a ajuns la concluzia că, consumul de brânză albastră provoacă vise vii, în timp ce brânza cheddar îi face pe oameni să viseze la celebrități. Studiul nu a fost tocmai eficient din punct de vedere științific sau publicat într-o revistă recenzată de cercetători, dar rezultatele au ajutat la perpetuarea credinței că brânza poate afecta conținutul viselor noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel