Je suis Maia. H.D Hartmann, reacţie după ce Maia Morgenstern a fost jignită la o întâlnire cu oameni de cultură

Foto: Facebook Maia Morgenstern
Foto: Facebook Maia Morgenstern

H.D. Hartmann reacţionează după ce actriţa Maia Morgenstern a fost jignită cu o replică antisemită la o întâlnire a oamenilor de cultură din Bucureşti. 

VEZI Replici antisemite la o întâlnire cu oameni de cultură. Maia Morgenstern, jignită: E grav. Sunt rănită! Tremur!

"Maia dragă,

Sentimentele de revolta și scârba nu găsesc cuvintele din limba română să se exprime. Una de prin învățământul bucureștean și-a permis insulta. Îți dai seama ce spune persoana despre romi, maghiari, turci sau alte minorități, fie ele naționale sau culturale. Nu mai vorbesc de cum îi cataloghează pe cei care nu pupă icoane rusești pe post de colivă preaîndulcită. Nu o lua în seamă pe individă. Luăm doar în seamă rolul tău luminos, fundamental și extraordinar pe care l-ai clădit în cultura românească. Tu ești valoare națională, pe când directoarea aceea de liceu nu are ce căuta măcar prin closetele murdare ale educației naționale.

Je suis jidan, Maia. Adorata noastră actriță și om de cultură, dreaptă operă de artă contruită pe adevăr și muncă și nu pe siretlic și politichie. După cazul Bjoza, apărat istericește de naționaliștii de pătrunjel, țipând că a fi anticomunist oferă natural dreptul legionarului, ucigaș de evrei sau bandit după agoniseala lor, să fie erou al națiunii, acum atacul se dă la adresa ta. Nu este decît reacție de bolnavi, de ură și de descărnare a demnității umane. Ei nu reprezintă România și nici națiunea română. Acea directoare de liceu nu reprezintă învățământul românesc, nu reprezintă cultura românească, nu reprezintă lumea. Peștera poate, dar țara mea nu o reprezintă niciodată", transmite H.D. Hartmann.

"Cuvintele care au stat la baza crimei antisemite să dispară pentru totdeauna"

"Maia dragă, noi toți avem să construim un întreg dicționar prin care cuvintele care au stat la baza crimei antisemite din România să dispară pentru totdeauna. Avem de desenat noul limbaj al intransigenței. Nu îți face probleme, căci directoarea aceea va rămâne în postul ei căci nimeni din puterea actuală nu realizează mîrșăvia. Nimeni încă nu a asumat național Holocaustul de pe teritoriul României, nimeni încă nu a cerut scuze evreilor români pentru secolele de antisemtism putrid, de criminalitate a gândului sau faptei, de nemernicia gestului sau pisdonică slovă scrisă.

Iar misiunea celor care duc cu onoare tricolorul istoriei noastre naționale în viitor este să le spună acestor reprezentanți ai evului mediu întunecat că a fi român înseamnă a fi jidan,  țigan sau bozgor, turcit sau simplu doar diferit. A fi român înseamnă a fi toate acestea, devenind astfel, nu numai o națiune dar și o cultură, o civilizație. Tu, Maia, ești parte integrantă a civilizației românești. Acești neica nimeni, de prin mâlul crimei, ei cine sunt?", a concluzionat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel