Isterie mondială. Pancu, în scandalul Colțescu: Trebuie să ştie toţi oamenii! Românii nu sunt așa!

Antrenorul echipei CSM Poli Iaşi, Daniel Pancu, fost fotbalist în Turcia timp de cinci ani şi jumătate, a făcut remarci despre incidentul presupus rasist, în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colțescu, la meciul PSG-Başakşehir.

Pancu a subliniat că românii nu sunt rasişti. El a dezvăluit că a discutat cu reprezentanţii presei din Turcia cărora le-a transmis acelaşi lucru.

'Am dat deja 2-3 interviuri în presa din Turcia... am făcut şi câteva clipuri împotriva rasismului. Eu le-am transmis, şi trebuie să ştie toţi oamenii de pe Pământ, că românii nu sunt rasişti... în niciun caz. Şi niciodată nu vom fi. Probabil a fost o conjunctură nefericită, dar şi o foarte mare greşeală a lui Colţescu. Nu ştiu exact contextul, dar e o greşeală şi o pată asupra noastră, a românilor', a spus Pancu, fost jucător la Beşiktaş Istanbul şi Bursaspor.

Meciul Paris Saint-Germain - Istanbul Başakşehir, din cadrul Ligii Campionilor, din capitala Franţei a fost întrerupt în urma unui incident considerat rasist în care a fost implicat arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu şi se va relua miercuri seara, de la ora 19:55 (ora României).

VEZI ȘI UEFA, decizie după comentariul lui Colțescu de la meciul PSG-Başakşehir

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă. Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP.

Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de tipul negru, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez. Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

VEZI ȘI Ce pedeapsă riscă Sebastian Colţescu dacă va fi găsit vinovat

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul. Uniunea Europeană de Fotbal a confirmat, marţi seara, că meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir va fi reluat miercuri, cu alţi arbitri.

Forul continental a anunţat că o anchetă amănunţită va fi demarată imediată în legătură cu incidentul. Ministrul Sportului din Franţa, Roxana Mărăcineanu a catalogat exprimarea arbitrului român drept rasistă.

'În această seară sportivii au luat o decizie istorică, în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolul puternic al gestului şi solidarităţii lor', a scris ministrul Roxana Mărăcineanu, născută în România, pe contul său de Twitter, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel