ÎPS Teodosie, despre tăierea de bani la cultele religioase: Este nefiresc! Biserica are o misiune foarte importantă!

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului  Foto: Crișan Andreescu
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului Foto: Crișan Andreescu

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a spus că este nefiresc dacă se vor tăia bani de la culte, subliniind că Biserica are o misiune foarte importantă.

”Nu știm, deocamdată sunt zvonuri. Însă orice e posibil! Este un lucru nefiresc, asta pot să spun, pentru că Biserica are o misiune foarte importantă. Cum să tai de la cei care fac această misiune, ca să țină poporul în demnitate, cu conștiință trează? Noi avem și o explicație foarte limpede. Biserica a cedat averile pentru stat, pe vremea lui Cuza (...)

Țările din Apus dau din impozitul lor pentru culte, mult mai consistent decât dau creștinii ortodocși la noi în țară. Noi ne legăm de asta. Sunt ispitele celor care vor să braveze, că îngenunchează ei Biserica. Foarte rău, acelea (n.red reparații la clădirile cultelor) nu trebuie întreținute?”, a declarat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie a făcut remarci și despre întâlnirea de la Palatul Patriarhiei dintre PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și președintele Klaus Iohannis, spunând:

'Este firească întâlnirea. Nu ni s-a comunicat ce au vorbit. O să aflăm mai în amănunt.', a spus ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea. 

VIDEO:

Guvernul Cîțu a decis să aloce de la buget 28 de milioane de lei față de cele aproape 250 de milioane de lei primite în tot anul 2020, după mai multe rectificări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel