Ionuţ Vulpescu: PSD a adus casa Brătienilor în circuitul public

Facebook Ionuţ Vulpescu
Facebook Ionuţ Vulpescu

Ionuţ Vulpescu, ministru PSD al Culturii, le aminteşte liberalilor implicarea social-democraţilor pentru salvarea Vilei Florica şi transformarea acesteia într-un muzeu destinat istoriei liberalismului. 

"Se împlinesc azi 200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu. În urmă cu patru ani, în mandatul de ministru al Culturii, am adus Vila Florica, Mecca liberalilor, în patrimoniul statului român, prin exercitarea dreptului de preemțiune. Ca astăzi, la bicenetenarul Brătianu, liberalii să poată avea un muzeu destinat istoriei liberalismului, social-democrații au făcut toate procedurile pentru aducerea casei Brătienilor în circuitul public.

Istoricul Ion Bulei a exprimat cu maximă luciditate un adevăr: "Ion C. BRĂTIANU, o umbră prea mare pentru urmași". Nimic mai adevărat. O umbră prea mare, care se traduce într-o moștenire politică, morală și culturală care nu are continuatori reformiști, cu puterea și luciditatea celei mai mari familii liberale din istoria noastră recentă.

PSD le-a adus Vila Florica pentru ca anul trecut, la lansarea muzeului, liberalii să mimeze că plantează copaci în curtea unui imobil, fără a pomeni un cuvânt despre gestul colegilor din opoziție. Ce le lipsește PNL-iștilor de astăzi e plantarea unor idei liberale autentice, fără a împrumuta valorile și limbajul stângii spectrului politic. Premierul României, care se revendică la moștenirea Brătienilor, promite să smulgă România din mlaștina socialismului, și să o ducă pe cele mai înalte culmi ale capitalismului de cumetrie! Nu cunoaște nici măcar istoria propriului partid, deși deocamdată nu a găsit nimeni elemente de liberalism în gândirea celui care vrea să conducă venerabilul partid. România, bună, rea, este produsul tuturor partidelor care au înțeles care este datoria lor. Iar social-democrația este parte a acestei istorii. Care trebuie elogiată în egală măsură cu liberalismul.

Dacă de puțină onestitate nu au fost capabili în a recunoaște public meritele PSD în introducerea Vilei Florica în patrimoniul statului român, măcar de puțină consecvență politică ar putea da dovadă, acum că la bicentenar ne întrebam care sunt oamenii politici ai dreptei care pot să atingă măcar jumătate din energia, viziunea și acțiunea Brătienilor?", a scris Ionuţ Vulpescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel