Urmărește emisiunea live


Iohannis, vizită amânată la Chișinău: va merge în Republica Moldova după instalarea noului guvern

Președintele Klaus Iohannis a discutat, luni, la telefon, cu omologul său din Republica Moldova, Nicolae Timofti, convorbire în cadrul căreia cei doi oficiali au convenit ca șeful statului român să meargă la Chișinău după instalarea unui nou guvern.

Secretarul general al Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău, Ion Păduraru, a precizat, vineri, pentru publicaţia deschide.md că vizita preşedintelui român, Klaus Iohannis, a fost amânată, aceasta urmând să fie reprogamată.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, dialogul între Iohannis și Timofti a fost dedicat unei analize a contextului politic postelectoral din Republica Moldova și negocierilor în vederea alcătuirii unui nou guvern.

"Domnul Președinte Iohannis i-a mulțumit domnului Președinte Timofti pentru prezentarea circumstanțelor politice actuale și și-a exprimat din nou speranța că un guvern puternic, reprezentativ și cu o agendă europeană fermă va putea fi votat în cel mai scurt timp de către noul Parlament de la Chișinău. Totodată, cei doi șefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în Republica Moldova condițiile pentru vizita de stat a Președintelui României, programată inițial pentru 22-23 ianuarie a.c.

Klaus Iohannis, anulare vizită Republica Moldova. Presă: întoarce spatele "monstruoasei coaliții" din Chișinău

Ambii înalți oficiali au opinat că alegerea conducerii Parlamentului și validarea unui guvern la Chișinău vor asigura condițiile unui dialog politic cuprinzător și pragmatic, orientat spre susținerea parcursului european al Republicii Moldova. În final, s-a convenit ca vizita de stat la Chișinău a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern", transmite Administrația Prezidențială.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel