Iohannis: România nu va ataca veto-ul Austriei în chestiunea Schengen la Curtea Europeană de Justiţie

România nu va ataca veto-ul Austriei în chestiunea Schengen la Curtea Europeană de Justiţie.

România nu va ataca veto-ul Austriei în dosarul privind aderarea României la Schengen la Curtea Europeană de Justiţie, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

„România nu va ataca această chestiune la Curtea Europeană de Justiţie”, a spus Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de a participa la Summitul Uniunea Europeană - Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Joi, Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, în care va ridica şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen. 

VEZI ȘI: Iohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului român

Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului român, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

„Săptămâna trecută, miniştrii de Interne nu au reuşit să aprobe intrarea României şi Bulgariei în Schengen. Acum se pune problema cum continuăm. Noi românii dorim să fim în spaţiul Schengen. Rămâne un obiectiv naţional şi rămâne un obiectiv pentru mine în perioada următoare! Să vedem care sunt problemele şi piedicile care trebuie înlăturate”, a zis președintele României.

„Avem două probleme. Atitudinea Austriei, care este rezervată. Acum a votat nu, dar recent cancelarul austriac a spus că acest vot înseamnă de fapt o amânare, nu un nu definitiv. Este o nuanţare a poziţiei. Acest vot a fost valabil şi pentru România şi Bulgaria. Votul Olandei a fost mixt, pentru România a fost un da, pentru Bulgaria a fost un jumătate nu. Ştiu chiar de la premierul Olandei că nu a fost un nu definitiv pentru Bulgaria. E dorinţa unei amânări”, a explicat președintele Klaus Iohannis. Vezi continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel