Iohannis, "înlocuitorul de drept" al lui Antonescu în PNL

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, va candida la Congresul PNL pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului. Potrivit noului Statut al PNL, articolul 73, prim-vicepreşedintele partidului este înlocuitorul de drept al preşedintelui.

Până la acest Congres, nu a existat un număr doi în partid prevăzut clar în Statut. De-a lungul timpului, Crin Antonescu i-a propus drept numărul doi în partid pe Daniel Chiţoiu, când a devenit preşedinte interimar după suspendarea lui Traian Băsescu, şi pe Relu Fenechiu în timpul campaniei electorale, scrie Gândul.

În 2009, Crin Antonescu, care a candidat în tandem cu Ludovic Orban pentru şefia PNL, a devenit prim-vicepreşedinte. În 2010, funcţia a dispărut din Statut. După înscrierea în PNL, Klaus Iohannis s-a declarat pregătit să candideze pentru preşedinţia PNL în 2014.

Crin Antonescu a subliniat că, după alegerile prezidenţiale, cariera sa în PNL se va încheia, el urmând fie să se ducă la Palatul Cotroceni, fie să se retragă din funcţia de preşedinte al partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel