EXCLUSIV  Iohannis, decizie revocare Kovesi. Informația momentului

Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis
Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis

CCR a stabilit, în soluționarea conflictului constituțional dintre Președinție și Ministerul Justiției, că președintele va emite decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi. 

Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis tace. Din declarațiile acestuia, așteaptă motivarea deciziei CCR. În schimb, analiști politici, politicieni, jurnaliști lansează ipoteze cu privire la ce va decide președintele Klaus Iohannis. 

Dacă luăm în considerare declarația acestuia din 12 mai - ”Am toată încrederea în CCR” - președintele ar urma să o revoce pe Laura Codruța Kovesi. 

”Având în vedere cele de mai sus, Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat:

1. Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.

2. Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.

Decizia este definitivă și general obligatorie” este concluzia CCR în ceea ce privește conflictul constituțional dintre Ministerul Justiției și Președinție, generat de refuzul de a emite decretul de revocare al Laurei Codruța Kovesi. 

DCNews a realizat un sondaj pentru a afla părerea oamenilor despre ce ar trebui să facă președintele Klaus Iohannis. 

(w670)

După cum arată rezultatele sondajului, cei mai mulți, respectiv 72,37% (8.517 voturi), consideră că președintele ar trebui să o revoce pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, din funcție. 

27,63% consideră contrariul. Astfel, 3.251 au votat pentru a doua variantă ”Să nu semneze revocarea Laurei Codruța Kovesi”. 

Rămâne de văzut ce decizie va lua președintele. Între timp, pleacă din țară, în Germania, unde va primi premiul ”Franz Josef Strauss" și 10.000 de euro. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel