Stoltenberg: Spionii ruși nu vor interfera cu sprijinul pentru Ucraina

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

„Spionii ruși în țările NATO nu vor descuraja sprijinul pentru Ucraina”, spune Secretarul General Stoltenberg.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că situațiile recente de spionaj în favoarea Rusiei în statele membre NATO nu vor împiedica furnizarea de asistență militară către Ucraina.

El a făcut această declarație în timpul unei întrevederi cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin, pe 26 aprilie, relatează Europavska Pravda.

Stoltenberg a îndemnat statele membre NATO să rămână vigilente în legătură cu activitățile subversive ale Rusiei în întreaga Alianță.

"Săptămâna trecută, Germania a arestat persoane acuzate de spionaj și sabotaj. Și astăzi, în Marea Britanie, cinci persoane au fost acuzate de activități ostile împotriva statului în favoarea Rusiei", a reamintit el.

Secretarul General a asigurat că statele membre NATO sunt "în deplină solidaritate" cu Germania și Marea Britanie.

"Astfel de acțiuni sunt periculoase și inacceptabile. Ele nu ne vor împiedica să acordăm sprijin Ucrainei. Și coordonăm strâns acțiunile noastre în răspuns la orice acțiuni ostile împotriva membrilor NATO", a subliniat el.

În ziua precedentă, în timpul unui discurs la un eveniment la Berlin, Stoltenberg a cerut aliaților să accelereze furnizarea de sprijin militar către Ucraina, subliniind că aceasta încă are șansa de a câștiga un război cu Rusia pe scară largă.

Se va reține că anterior, Stoltenberg a declarat că, în opinia sa, statele membre ale Alianței ar trebui să acorde prioritate unui sprijin militar sporit pentru Ucraina înainte de a-și îndeplini obiectivul de cheltuieli pe propria lor apărare.

Citește și: Britanic acuzat de tentativă de distrugere după presupusa recrutare ca spion rus

Poate ești interesat și de: Capul de listă al partidului de extremă dreaptă din Germania AFD rămâne în cursă, după ce consilierul său este arestat pentru spionaj în favoarea Chinei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel