Revocare Kovesi. Nicolicea, despre suspendarea lui Iohannis: Sunt încălcări grave! Pozițiile vor fi ferme

Klaus Iohannis, alături de Laura Codruța Kovesi
Klaus Iohannis, alături de Laura Codruța Kovesi

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a vorbit în emisiunea ”Descoperiți” a Andreei Sava, la Antena 3, despre o posibilă suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

În ceea ce privește decizia președintelui Klaus Iohannis de a semna revocarea șefei DNA Laura Codruța Kovesi după decizia CCR din această săptămâna, Eugen Nicolicea consideră că „președintele nu poate să încalce Constituția pentru că a depus un jurământ”.

„Dacă încalcă Constituția încalcă și articolul 54, fidelitatea față de țară. Acestea sunt încălcări grave”, a mai adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă președintele nu ar lua act de decizia CCR, PSD s-ar îndrepta spre suspendare, Eugen Nicolicea a precizat că „rămâne să vedem”.

„Acestea sunt încălcări grave. Eu spun că nu își permite să facă acest lucru. Este suficient dacă spunem că încalcă Constituția”, a mai adăugat Nicolicea.

„Pozițiile vor fi ferme. Nu poți accepta să se încalce Constituția. Aceste măsuri le anunți în momentul în care vezi ce a făcut”, a concluzionat liderul PSD.

Amintim că judecătorii CCR au stabilit, în dispozitivul deciziei prin care au constatat conflict între puteri, că preşedintele urmează să emită decretul de revocare a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel