Revocare Kovesi. Sorina Matei aruncă bomba: Decizia paralizează tot DNA-ul

Darius Muresan / 03 iun 2018 / 13:14 Salveaza PDF Comentarii

Jurnalista Sorina Matei susține că de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei CCR, DNA este ”paralizat”.

Mai exact, de la data publicării deciziei CCR în Monitorul Oficial „orice act ieșit din DNA poate fi contestat pe nelegalitate în instanțe” asta deoarece, potrivit legii, procurorul şef al DNA „conduce și coordonează întreaga activitate a Direcției Naționale Anticorupție".

„De la data publicării deciziei CCR în Monitorul Oficial, actul devine general obligatoriu pentru toate instituţiile şi autorităţile, inclusiv instanţe.

Ca şi în cazul deciziilor ÎCCJ prin care se soluţionează recursurile în interesul legii şi care sunt publicate tot în Monitorul Oficial, acestea sunt obligatorii pentru instanţe şi după publicare încep să producă efecte juridice.

Iar potrivit legii, procurorul şef al DNA "conduce și coordonează întreaga activitate a Direcției Naționale Anticorupție".

Asta înseamnă că de la data publicării deciziei CCR în Monitorul Oficial orice act ieşit din DNA poate fi contestat pe nelegalitate în instanţe. Iar inculpaţii vor putea invoca în şedinţe că instituţia funcţionează nelegal pentru că procurorul şef "conduce şi coordonează" tot DNA iar instanţele trebuie să ţină seama de decizia CCR care consideră revocat procurorul şef, decizia producând efecte juridice de la publicare.

Practic, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR, paralizează tot DNA”, a transmis Sorina Matei pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23