Iohannis, amenințat cu suspendarea de un deputat PSD

Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis
Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis

Deputatul PSD, Ion Dîrzu, președinte al PSD Alba, a declarat că va începe să strângă semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis dacă acesta nu o va revoca din funcție pe procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Deputatul Ion Dîrzu a precizat într-un comunicat de presă că va face demersuri pentru suspendarea președintelui României. “Chiar eu voi strânge semnături pentru suspendarea Președintelui în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR. Klaus Iohannis nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Koveși, încă actual procuror-șef DNA”, a declarat deputatul PSD.

"DNA nu înseamnă o persoană"

Deputatul PSD speră că președintele nu va asculta de opoziție și va lua decizia corectă. „Dacă se doreşte cu adevărat o luptă anticorupţie în România, şi nu un sistem de privilegii, trebuie să înţelegem cu toţii că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituţie credibilă şi avem o problemă de monopol de putere. Sunt sigur că preşedintele României va respecta Constituţia şi nu se va lăsa păcălit de anarhiştii din PNL şi USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR”, a scris Dîrzu.

Un alt motiv de suspendare

Ion Dîrzu a adăugat faptul că președintele nu și-a făcut treaba și prin faptul că nu a desemnat un șef al Serviciului de Informații Externe. „Preşedintele României nu şi-a exercitat atribuţiile de desemnare a unui candidat pentru şefia SIE în timp rezonabil punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil. Pe această cale, solicit preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituţională a României privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlamentul României”, se mai se arată în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel