Iohannis, discuție telefonică cu Abdel Fattah El-Sisi, despre criza COVID-19

Foto: Administrația Prezidențială
Foto: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis a discutat cu omologul egiptean pe tema crizei epidemiologice generate de coronavirus.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul său egiptean, Abdel Fattah El-Sisi, la solicitarea părţii egiptene, a informat Administraţia Prezidenţială, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, discuţia s-a axat pe criza epidemiologică generată de noul coronavirus şi pe modalităţile de cooperare pentru contracararea răspândirii acestuia.

Șefii de stat au transmis condoleanțe 

Cei doi şefi de stat au transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în România şi în Republica Arabă Egipt, precum şi urări de însănătoşire grabnică celor infectaţi.

De asemenea, cei doi preşedinţi au discutat despre modalităţile de cooperare pentru soluţionarea globală a crizei.

Administraţia Prezidenţială arată că în cadrul convorbirii a fost subliniată dinamica "foarte bună" a relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, Klaus Iohannis amintind vizita oficială a preşedintelui Egiptului de anul trecut, precum şi întâlnirea din marja primului Summit între Uniunea Europeana şi Liga Statelor Arabe, care a avut loc în februarie anul trecut la Sharm El-Sheikh.

Klaus Iohannis a dat asigurări 

"Preşedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe omologul egiptean de sprijinul său pentru continuarea aprofundării cooperării bilaterale, în toate domeniile de interes comun, în special în cel economic, Egiptul reprezentând principalul partener economic al României din Africa şi Orientul Mijlociu. În acest context, a fost abordată măsura luată de autorităţile române privind suspendarea temporară a exportului de grâu pentru statele din afara Uniunii Europene. Preşedintele României a subliniat că măsura a fost aplicată pentru o perioadă redusă de timp, fiind menită să asigure securitatea alimentară naţională. Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că România este interesată să continue exportul de grâu în Egipt, ca parte a consolidării relaţiilor economice dintre cele două ţări", indică Administraţia Prezidenţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel