EXCLUSIV  Klaus Iohannis, blocaj miniștri interimari. Ministrul Mânzatu: România pierde investiții de 1,5 miliarde de euro!

Ședință de Guvern
Ședință de Guvern

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, a anunţat că România pierde investiţii de 1,5 miliarde de euro din cauza blocajului instituţional provocat de preşedintele Klaus Iohannis, care nu a numit încă miniştrii interimari pentru portofoliile vacante. 

"Tot ceea ce am lucrat în două luni, iulie şi august, încercând să introducem o hotărâre de guvern care să ne permită să semnăm mult mai rapid contracte de finanţare cu Comisia Europeană, o manieră de a calcula cofinanţarea la fiecare investiţie, stă blocată de o lună şi ceva pentru că nu avem ministru interimar la Mediu.

Fiecare zi pe care o pierdem pentru că preşedintele nu catadicseşte să nominalizeze un ministru interimar înseamnă timp pierdut pentru investiţiile care au nevoie doar de această hotărâre de guvern. Vorbim de investiţii de 1,5 miliarde de dolari care stau pe loc şi se pierd dintr-un capriciu. Este ceva destul de dificil de transmis partenerilor de la Comisia Europeană", a spus Roxana Mânzatu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel