”Însărcinată” la 63 de ani, cu o caracatiță

Beak and Tentacles of Jumbo Squid Humboldt Squid Dosidicus gigas Loreto Sea of Cortez Baja California East Pacific Mexico
Beak and Tentacles of Jumbo Squid Humboldt Squid Dosidicus gigas Loreto Sea of Cortez Baja California East Pacific Mexico

Pentru deliciile culinare consumate în restaurante, oamenii plătesc, deseori, prețuri piperate și fără a gândi că există riscul să ajungă, ulterior la spital, pentru a extirpa o ”sarcină” bizară. O femeie din Coreea de Sud, în vârstă de 63 de ani, a trăit o astfel de aventură, după ce a rămas "însărcinată" cu o caracatiță, în urma consumării unui platou cu fructe de mare.

În timp ce servea, într-un restaurant, un platou cu calamari și fructe de mare, între care se afla și o caracatiță întreagă, o femeie, în vârstă de 63 de ani, a acuzat dureri ciudate şi puternice în toată cavitatea bucală, scrie Daily Mail.

Când a ajuns la spital, medicii au constatat că ea "rămăsese însărcinată" cu "12 pui de caracatiţă", potrivit raportului bio-medical dat ulterior publicităţii de specialiştii Centrului Naţional pentru Informaţii din Biotehnologie, din Maryland.

Atunci, când femeia a mâncat fructele de mare, ea a mestecat și sacii spermatofori ai caracatiţei, care au eliberat automat sperma. Astfel, lichidul spermatic (spermatoforii) s-a răspândit în gura femeii şi s-a ataşat de un mediu prielnic, respectiv, limba, obrajii şi gingiile ei, unde a format mici săculeţi ca nişte chisturi, pe care ea le simţea ca fiind nişte gândaci chitinoşi.

Potrivit raportului, la control, medicii au descoperit în gura femeii nu mai puţin de 12 "spermatofori de caracatiţă", fiind obligați să intervină chirurgical pentru a extirpa ”puii” din membrana mucoasă a limbii, a obrazului, şi a gingiilor, dar și pentru a îndepărta mucoasa afectată.

Un caz similar a fost raportat în Japonia, la sfârșitul anului trecut, când, tot o femeie a ajuns la spital cu același diagnostic, după ce a consumat o caracatiță crudă, potrivit sursei citate.

În Europa nu există un asemenea risc, întrucât fructele de mare aduse pe continent sunt eviscerate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel