Înlocuitorul lui Piedone la Sectorul 4, atacat crunt din PNL

PNL Sector 4 a sesizat prefectul Bucureștiului și a contestat în contencios administrativ actele emise de primarul interimar al Sectorului 4. Motivează că Daniel Băluță exercită ilegal funcția. 

PNL subliniază, într-un comunicat, că după numirea preşedintelui PSD sector 4 în funcţia de primar interimar, în locul lui Cristian Popescu-Piedone, consilierul local al PSD Daniel Băluţă a pus pe ordinea de zi a şedinţei din 26 noiembrie Hotărârea Consiliului Local nr. 186, prin care s-a constatat vacantarea propriului loc de consilier local, ca urmare a numirii sale în funcţia de primar interimar.

Liberalii susţin că vacantarea locului de consilier îi anulează lui Daniel Băluţă dreptul de a ocupa funcţia de primar interimar.

"După ce a realizat gafa pe care a făcut-o, fie din necunoaştere crasă a legislaţiei, fie din prostie, fie din rea-intenţie, viitorul candidat al PSD la Primăria sectorului 4 a încercat să-şi redobândească, prin forţarea unei hotărâri a Consiliului Local de anulare a hotărârii de vacantare, calitatea de consilier local. Dar şi această acţiune este lovită de ilegalitate în condiţiile în care hotărârile de vacantare pentru funcţiile de consilieri locali/ generali nu pot fi anulate. Singura posibilitate legală de a redeveni consilier local/ general este un nou proces electoral. Adică, Daniel Băluţă va putea reveni în Consiliul local al sectorului 4 abia anul viitor, candidând din nou pe listele electorale în alegerile locale din 2016", afirmă liberalii. "Ţinând cont de gravele ilegalităţi săvârşite de preşedintele PSD sector 4, Filiala PNL Bucureşti - Sector 4 a sesizat prefectul Capitalei şi a contestat în contencios administrativ actele semnate sau emise de Daniel Băluţă în calitate de primar interimar în perioada în care a exercitat ilegal această funcţie" se arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel