"Închide televizorul și hai la teatru", inițiativă aplaudată de ministrul Culturii

Ministrul Culturii Ionuț Vulpescu anunță o inițiativă a tinerilor actori de la UNATC. 

Este vorba despre proiectul cultural "Închide televizorul și hai la teatru".

"Un grup de tineri actori, studenți sau absolvenți ai UNATC, a lansat un proiect cultural care mi se pare foarte necesar. "Închide televizorul și hai la teatru" oferă studenților bucureșteni 300 de seri de teatru gratuite, la reprezentații ale unor piese montate și jucate de studenți sau absolvenți ai UNATC: 15 spectacole a câte 20 de reprezentații și un publlic-țintă uriaș, căruia i se oferă cultură de calitate, în mod gratuit. Mi se pare unul dintre cele mai frumoase și mai utile proiecte din ultimii ani", a scris Ionuț Vulpescu pe contul său de Facebook.

Sâmbătă, 7 martie, în sala Atelier de la UNATC, va fi lansat proiectul-pilot al acestei campanii de promovare a teatrului în rândul celor născuţi după Revoluţie. Spectacolul "Cine sapă groapa altuia" de Ion Băieşu a fost pregătit în zece nopţi şi va fi pus în scenă de trei tineri actori: Victor Ţăpeanu, Vlad Basarabescu şi Frederic Negrescu, din cadrul UNATC. Spectacolul de sâmbătă va fi urmat de o serie de 20 de reprezentaţii în luna aprilie.

"Ţinta principală o reprezintă studenţii bucureşteni şi ne dorim să atragem în sălile de spectacol 50% din numărul celor înscrişi la programele de licenţă şi masterat. Vrem să le oferim acestora şansa de a vedea seară de seară, 300 de zile pe an, spectacole de teatru create de către studenţi, în 15 nopţi, fiecare având un număr fix de 20 de reprezentaţii", a povestit Iniţiatorul proiectului, Victor Ţăpeanu, scrie Jurnalul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel