EXCLUSIV  În Piața Unirii din București a fost instalat bustul regelui dac Decebal. Unde, mai exact, îl poți vedea și cine l-a realizat / galerie foto

Un bust al regelui dac Decebal a fost instalat în Piața Unirii.

Bucureștenii care au tranzitat Piața Unirii în ultimele zile, fie cu mașina, fie pe jos, au avut parte de o surpriză. Un bust al regelui dac Decebal și-a făcut apariția în partea nordică a Parcului Unirii, mai exact unde este trecerea de pietoni dinspre Parcul Unirii spre Hanul lui Manuc.

Decebal a fost rege al Daciei între 87 și 106, fiind cunoscut în istorie pentru războaiele pe care le-a purtat cu romanii în perioadele 101-102 și 105-106.

Pe latura din dreapta a soclului este scris un citat din Dio Cassius:

„Era foarte priceput în planurile de război și iscusit în înfăptuirea lor, știind să aleagă prilejul pentru a-l ataca pe dușman și să se retragă la timp. Dibaci în a întinde curse, era un bun luptător și se pricepea să folosească izbânda, dar și să iasă cu bine dintr-o înfrângere. Din această pricină, multă vreme a fost un dușman de temut pentru romani“.

Statuia a fost realizată de faimosul sculptor basarabean Ion Bolocan și a fost ridicat în centrul capitalei României în data de 3 decembrie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel