EXCLUSIV  În Piața Unirii din București a fost instalat bustul regelui dac Decebal. Unde, mai exact, îl poți vedea și cine l-a realizat / galerie foto

Un bust al regelui dac Decebal a fost instalat în Piața Unirii.

Bucureștenii care au tranzitat Piața Unirii în ultimele zile, fie cu mașina, fie pe jos, au avut parte de o surpriză. Un bust al regelui dac Decebal și-a făcut apariția în partea nordică a Parcului Unirii, mai exact unde este trecerea de pietoni dinspre Parcul Unirii spre Hanul lui Manuc.

Decebal a fost rege al Daciei între 87 și 106, fiind cunoscut în istorie pentru războaiele pe care le-a purtat cu romanii în perioadele 101-102 și 105-106.

Pe latura din dreapta a soclului este scris un citat din Dio Cassius:

„Era foarte priceput în planurile de război și iscusit în înfăptuirea lor, știind să aleagă prilejul pentru a-l ataca pe dușman și să se retragă la timp. Dibaci în a întinde curse, era un bun luptător și se pricepea să folosească izbânda, dar și să iasă cu bine dintr-o înfrângere. Din această pricină, multă vreme a fost un dușman de temut pentru romani“.

Statuia a fost realizată de faimosul sculptor basarabean Ion Bolocan și a fost ridicat în centrul capitalei României în data de 3 decembrie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel