Iată obiceiurile românilor care îi șochează pe francezi!

Jurnaliștii de la Le petit journal au tratat, cu umor, obiceiurile românilor de care râd francezii.

1. A se închina

Când se plimbă prin București, pe jos sau cu autobuzul, francezii asistă la o scenă care îi uimește. Lor nu le vine să creadă că românii se închină în timp ce trec pe lângă o biserică. Și, după cum știți, operațiunea se repetă de fiecare dată când mai apare un lăcaș de cult.

2. Grătarul

Francezii fac grătar când începe sezonul cald, de obicei, primăvara. Pentru români, nu contează: poate să ningă, poate să plouă, mereu va fi un moment bun pentru a face grătar. Chiar dacă mulți nu au grădină pentru o astfel de activitate, românii frig carnea pe balcon, pe marginea drumului, în pădure sau oriunde găsesc o bucată de loc liberă.

3. Aniversare

Când își sărbătoresc ziua de naștere, românii trebuie să facă petrecere, să invite pe toată lumea, iar la serviciu, trebuie să vină neapărat cu prăjituri. În Franța, sărbătoriții nu se gândesc la "a face cinste" pentru că de ziua lui se ocupă ceilalți. Nu trebuie să dea de băut, dar chiar și așa, pentru ei, surprizele curg.

4. Bacșișul

Francezii sunt cunoscuți pentru că le place să lase bacșiș, dar o fac doar atunci când sunt, cu adevărat, bine dispuși, adică... foarte rar. În schimb, românii, chiar dacă nu au portofelele pline, ei lasă bacșiș oriunde merg. "Vă sfatuiesc să lăsați bacșiș taximetriștilor, atunci când mergeți prin România, deoarece, în caz contrar, șoferul nu va ezita să vă înjure în limba lui Eminescu", au scris jurnaliștii de la Le petit journal.

5. Înjuratul la volan

În București, nu prea este loc pentru motociclete și biciclete, iar mașinile sunt peste tot, traficul fiind de-a dreptul sufocat. Pentru a se relaxa, șoferii înjură, lucru care li se pare amuzant francezilor.

6. Vopsitul ouălor de Paște

Vopsitul ouălor de Paște este un alt obicei de care râd francezii. "Românii ciocnesc ouăle, în timp ce spun: Hristos a înviat!, apoi le mănâncă după ce adaugă niște maioneză", scriu jurnaliștii.

[citeste si]

"Românii adoră să-și critice țara, dar ei se vor înfuria dacă străinii îndrăznesc să le critice patria", încheie ziariștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel