Urmărește emisiunea live


Hank the Tank, ursul californian care a terorizat un oraș

Sursă foto: Facebook (Mountain FM)
Sursă foto: Facebook (Mountain FM)

Un urs din California a terorizat atât de mult cartierul unui oraș, încât a primit și un nume potrivit gabaritului său: Hank the Tank (Hank Tancul - trad.).

Poate că numele Hank the Tank nu pare a fi unul cotidian, însă locuitorii unui oraș din California v-ar putea contrazice, alături de reprezentanții Departamentului pentru pescuit și faună sălbatică. Aceștia nu numai că îl știu, dar sunt la curent și cu faptul că ursul reprezintă o amenințare pentru un cartier din Lake Tahoe. 

De luni de zile, ursul negru cu o greutate de peste 220 de kilograme se plimbă pe străzile din zona Tahoe Keys din South Lake Tahoe, la aproximativ 50 de kilometri est de Sacramento. În decurs de șapte luni, animalul a provocat pagube însemnate la 33 de proprietăți și a intrat cu forța în alte 28 de case, potrivit unei postări din 17 februarie pe blogul Departamentului pentru pescuit și faună sălbatică din California (CDFW).

Hank, spărgător de case

Departamentul de poliție din South Lake Tahoe a declarat marți pentru CNN că Hank este suspectul principal pentru încă două spargeri din weekend.

O postare pe Facebook a departamentului relatează cum ursul a spart o fereastră mică și a intrat cumva într-o casă vineri, când nu era nimeni acolo. Nu a pătruns însă în garaj, unde era păstrat gunoiul.

Singurul mod în care autoritățile au putut să intervină a fost să bată în pereții exteriori ai casei până când ursul a plecat pe ușa din spate.

Există câteva opțiuni pentru a menține comunitatea și ursul în siguranță: relocarea, plasarea ursului într-o unitate îngrădită sau eutanasierea. Această ultimă opțiune îngrijorează grupurile locale de susținere a urșilor, cum ar fi BEAR League.

Mai mulți urși la intrarea unui hotel din Sinaia

O ursoaică şi puiul ei ei au fost filmaţi, vineri, în timpul zilei, la intrarea unui hotel din staţiunea Sinaia, filmarea fiind postată pe Facebook de o turistă care avertizează asupra pericolului reprezentat de animale.

"La Sinaia, dacă mergeţi, să nu vă luaţi în calcul o plimbare pe jos, asta dacă nu ţineţi morţis să vă plimbaţi împreună cu urşii! Nu sunteţi in siguranţă nici voi şi nici copiii voştri! Iubim animalele, dar nu vrem să fim hrana lor! Şi nu uitaţi că nimeni niciodată nu vă ajută! Sunteţi pe cont propriu!", a scris femeia pe pagina sa de socializare.

Filmarea a fost făcută la intrarea într-un hotel de patru stele aflat la 800 de metri de Castelul Peleş. Citește AICI mai multe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel