Halloween la Teatrul Mignon. Eveniment inedit în ”Bucureștiul dintre lumi”

Istvan Teglas-foto Anca Robu
Istvan Teglas-foto Anca Robu

Eveniment inedit în lumea teatrală, la Teatrul Mignon, dedicat sărbătoririi Halloween-ului. Joi, 31 octombrie, la ora 21:30, publicul bucureștean este așteptat în str. Hristo Botev, nr. 1, pentru a urmări "Bucureștiul între lumi. Urban Halloween Stories", prima întâlnire culturală dintre teatru şi această sărbătoare a morții și a vieții, pe o scenă din România. 

Actorii Istvan Teglas, Laura Ilinca şi Cătălin Babliuc fac parte din primul eveniment teatral dedicat sărbătorii internaţionale Halloween, numit "Bucureștiul între lumi. Urban Halloween Stories". Ei sunt cei care îi vor introduce pe spectatori într-o poveste misterioasă intitulată “Prieteni buni”, după care cu toții vor încheia seara cu un tur cultural al caselor “bântuite” de istorie din Bucureşti.

Povestea fantastică, scrisă de Laura Ilinca, prezintă legăturile dintre oameni din lumi diferite, legături înfiripate cu ajutorul literaturii. Povestea are la bază o temă originară din România, o temă deloc exploatată în peisajul teatral românesc.

“Textul l-am scris ca un protest pentru oamenii mari care nu citesc poveşti”, spune Laura Ilinca, iniţiatoarea proiectului "Bucureștiul între lumi. Urban Halloween Stories", ea fiind și cea care a scris Hamlet. Next Hours.

Alături de Laura Ilinca, în povestea scenică “Prieteni buni”, vor fi și actorii Istvan Teglas şi Cătălin Babliuc.

Istvan Teglas spune că a acceptat invitaţia de a face parte din unicul proiect teatral dedicat Halloween-ului, fiindcă este prima întâlnire culturală dintre teatru şi această sărbătoare, iar tema nu a fost experimentată până acum pe o scenă teatrală din România. “Este un text de un dramaturg român care cred că va prinde”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel