Guvernul Orban, criticat din USR, PMP și PSD. ”Cel mai negativ scenariu, blocăm țara”. Replici Seidler - Simionca - Șova

Cristian Seidler (USR), Ionuţ Simionca (PMP) şi fostul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, au avut o discuţie în contradictoriu la B1 TV, în emisiunea "Dosar de politician", pe tema consecinţelor provocate de asumarea răspunderii Guvernului Orban pe alegerile locale în două tururi. 

"Alegerile locale în două tururi, pe fond, nu sunt neconstituţionale. Ce se discută în spaţiul public este pe formă. Ar fi fost de preferat ca ideea de alegeri locale în două tururi să fi fost adoptată prin OUG justificându-se urgenţa că mâine poimâine avem alegerile, decât varianta aceasta a asumării răspunderii Guvernului care ridică o bardă asupra Guvernului. Dacă pică, înseamnă că a fost pusă în pericol ideea alegerilor locale în două tururi, ceea ce contravine clar acordurilor semnate de PNL cu USR şi PMP", a declarat Cristian Seidler.

Simionca, cel mai negativ scenariu: Blocăm țara

Şi Ionuţ Simionca, de la PMP, a avut un punct de vedere clar asupra chestiunii. "Imaginaţi-vă cel mai negativ scenariu. Pică Guvernul şi rămânem cu interimat. Dacă pe majoritatea din Biroul Permanent, PSD întinde treaba asta pe vreo două luni cu un joc politic, ce facem? Rămânem cu un Guvern care nu poate da OUG, fără alegeri în două tururi, preşedinţii de CJ se aleg la fel ca acum, blocăm ţara. Dacă PNL voia neapărat anticipate, putea să mai vină cu o asumare. Dar eu nu spun că a făcut un lucru rău că a girat cu mandatul pentru alegerile în două tururi. Cu toate astea, cred că mai era o soluţie, mai împăciuitoare, fără să declanşeze o criză politică. Pentru că românii s-au săturat de ceartă, vor să vadă oameni politici care lucrează în interesul cetăţeanului", a spus acesta. 

Lucian Şova: Se dădea drumul unei dictaturi 

După ce şi Ionuţ Simionca şi-a exprimat punctul de vedere şi a înclinat spre varianta OUG-ului, prin care Guvernul putea modifica legea electorală, Lucian Şova a afirmat că astfel se dădea startul unei dictaturi. 

Iată aici dialogul dintre Ionuţ Simionca, Cristian Seidler şi Lucian Şova: 

Lucian Şova: Poate românii voiau şi o mini dictatură! 

I. Simionca: Dictatură pe Ordonanţă de Guvern? Deci chiar din PSD să spuneţi asta? Dacă o spuneau cei de la USR mai înţelegeam, dar de la dvs... 

Cristian Seidler: Dle Şova, dacă tăceaţi, filosof rămâneaţi... 

I. Simionca: Aţi confirmat, practic, că a fost dictatură în ultimii şapte ani în România, pentru că PSD, în ultimii şapte ani a fost la guvernare... 

Lucian Şova: Nu am dat aşa multe ordonanţe de urgenţă. 

Cristian Seidler: Vă amintiţi de OUG 114, dle Şova? 

Lucian Şova: Da, a fost foarte bună! 

Cristian Seidler: Asta înseamnă că în acel an au fost 114 ordonanţe date, deci foarte multe. 

Lucian Şova: Da, a fost ultima într-un an! 

Cristian Seidler: Deci peste 100 de ordonanţe într-un an. Cum să spuneţi că e dictatură? E interesant. 

Lucian Şova: Eu spun că trebuia să existe dezbatere pe această temă, a alegerilor în două tururi. 

I. Simionca: Ştiţi care e treaba? Celor de la PSD le convine dezbaterea, dar doar când au câştig de cauză. 

Cristian Seidler: Dl Şova ne spune acum de dezbatere pe modificarea legilor electorale. Ordonanţa pe modificarea modului în care se aleg preşedinţii CJ a fost cumva fără dezbatere? Aşa peste noapte? 

Lucian Şova: Discutăm la modul general! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel