Guvernul Grindeanu, pârât de liderii PNL la FMI

Delegația Fondului Monetar Internațional, condusă de Reza Baqir, șeful Misiunii FMI pentru România și Bulgaria, s-a întâlnit marți, la sediul central al Partidului Național Liberal, cu lideri ai formațiunii liberale, potrivit unui comunicat al partidului.

Raluca Turcan, Cătălin Predoiu,  senatorul Florin Cîţu  și Andreea Paul au participat la întâlnirea cu reprezentanții FMI. La întâlnire au mai participat reprezentantul României la FMI, Cezar Boțel, și Alejandro Hajdenberg, reprezentantul regional al FMI pentru România și Bulgaria.

Liderii PNL și-au exprimat îngrijorarea privind supradimensionarea veniturilor bugetare, în special în zona componentei de absorbție a fondurile europene pentru a masca deficitul bugetar. De asemenea, liderii liberali au accentuat faptul că bugetul creionat de PSD-ALDE este unul construit pentru consum și nu pentru investiții, "o structură care în niciun fel nu poate susține pe termen lung creșterea economică".

[citeste si]

Preocuparea liderilor PNL s-a manifestat și în zona cheltuielilor fixe din buget, în special pe componenta susținerii nivelelor actuale și viitoare ale salarizării din sectorul public, se arată într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro

Discuțiile au atins și subiectul derapajelor din zona justiției, liderii Partidului Național Liberal accentuând "necesitatea eliminării inițiativelor care slăbesc lupta anticorupție, dar și a ordonanțelor care netezesc calea cheltuirii discreționare a banului public".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel