Guvern, reacție după scandalul legii privind dezvăluirile de date din dosare

Guvernul anunță ce măsură a luat după "eroarea tehnică" apărută în cazul comunicatelor emise de Executiv privind iniţiativa legislativă care sancţionează cu închisoarea dezvăluirea de informaţii din dosare penale aflate în cercetare.

Guvernul va emite, în următoarea şedinţă, un act normativ prin care va fi desecretizată stenograma discuţiilor privind aprobarea punctelor de vedere pe marginea proiectelor de lege propuse Guvernului pentru avizare, a anunţat Executivul, potrivit Mediafax.

Decizia de desecretizare a fost luată după ce, la finalul şedinţei de miercuri, Guvernul a anunţat iniţial că a avizat favorabil iniţiativa legislativă care sancţionează cu închisoarea dezvăluirea de informaţii din dosare penale aflate în cercetare, iar ulterior a precizat că avizul a fost, de fapt, nefavorabil.

"Având în vedere eroarea tehnică din comunicatul de presă din data de 29 octombrie, pentru o transparenţă totală, Guvernul va emite un act normativ în următoarea şedinţă de guvern, prin care va fi desecretizată stenograma discuţiilor privind aprobarea punctelor de vedere pe marginea proiectelor de lege propuse Guvernului pentru avizare", se arată într-un comunicat transmis vineri de către Executiv.

Proiectul de Lege care interzice dezvăluirile de informații din dosarele penale aflate în curs de soluționare a fost inițiat de către senatorul PSD Șerban Nicolae.

Citește și Guvern. Aviz negativ, nu pozitiv pentru dezvăluiri de date din dosare

Citește și Pedeapsă cu închisoarea pentru divulgarea de informații din dosare penale




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel