Goțiu, după noaptea cuțitelor ”boante” din USR. Îl face praf pe Barna

Mihai Goțiu
Mihai Goțiu

Senatorul USR Mihai Goţiu a numit şedinţa nocturnă a Biroului Naţional al USR "noaptea cuţitelor boante" din partid şi l-a atacat pe liderul formaţiunii, Dan Barna. 

""O ATMOSFERĂ SĂNĂTOASĂ MIROASE A PROSTIE!". Gânduri după noaptea cuțitelor boante din USR

Târziu, în noapte, s-a încheiat ședința Biroului Național (BN) al USR. S-a încheiat cu o decizie tristă și dureroasă - personal, o consider a fi cea mai revoltătoare decizie din lista epurăriilor din USR -, de suspendare a colegilor de la Cluj Cosmin Stoenoiu și Daniel Giurcă (pe un an, respectiv șase luni). Timp de câteva ore, membrii plutonului de executanți din BN (Echipa Barna & Elek Levente), s-au chinuit să demonstreze o presupusă intenție incorectă sau nelegitimă în acțiunile acestora, în cadrul unui demers cât se poate de normal, inițiat pentru transparentizarea acțiunilor și deciziilor conducerii partidului", a scris Mihai Goţiu pe Facebook. 

"M-am simţit ca într-un regim autoritar paranoic"

"S-a ajuns până într-acolo, încât Dan Barna să invoce o glumă a lui Cosmin Stoenoiu, pentru a demonstra reaua-intenție! I-am recomandat, instant, și lui, și colegilor, celebra carte care l-a făcut celebru pe Milan Kundera, "Gluma". Pentru că exact într-un astfel de scenariu, de regim autoritar paranoic, m-am simțit, ieri seară. "Optimismul este opiumul popoarelor! O atmosferă sănătoasă miroase a prostie!". Vă sună cunoscut, dragi colegi din conducerea USR?

Mi-e încă greu să accept că în România anului 2019, în biroul decizional al USR, am fost martorul unui asemenea proces de intenție! Culmea, la masa "juraților" se aflau o parte dintre membrii fostului Birou Național, cu adevărat responsabili pentru vulnerabilitatea sistemului de arhivare al documentelor confidențiale ale partidului (mai exact a acelor părți care sunt confidențiale). Fără nicio apăsare, fără o minimă decență, au rămas impasibili la cât de sufocant era conflictul de interese din ședință!", a mai scris senatorul. 

Doi membri USR, pedepsiţi de Biroul Naţional

"Dar ce e mai grav, e faptul că unui asemenea proces de intenție i-au căzut victime doi dintre cei mai activi colegi ai Filialei Cluj, cu vechi state și merite în activismul civic, care le-a precedat implicarea politică, de când cu mobilizările pentru Roșia Montană ori dreptul la vot al cetățenilor din diaspora. Cosmin și Daniel sunt doi dintre colegii care au dus greul din prima linie, în campaniile electorale de la Cluj, de la Târgu Jiu și Deva (la parțialele din 2017), sau în campania #farapenali în funcții publice", a mai arătat Goţiu. 

Atac la Dan Barna. Decizie cu implicaţii majore la următoarele alegeri

"Dane, chiar e așa greu să înțelegi revolta internă, când un membru angajat al partidului, care nu avea prea mari probleme de conștiință să depună semnături false, e protejat de conducerea USR, iar unul dintre coordonatorii campaniei #farapenali de la Cluj (în care s-au strâns peste 80.000 de semnături pe bune, record în județele din România) e sancționat?

Decizia de aseară e una care ne va afecta grav la viitoarele alegeri. Pentru că mi-e greu să cred că vom reuși să facem performanță la alegerile locale, într-un moment în care o parte semnificativă a membrilor USR și-au pierdut încrederea în luciditatea, responsabilitatea și, mai ales, corectitudinea celor care conduc partidul. Asta pentru a nu mai vorbi de pierderea încrederii , atât de greu câștigată, a celor care ne-au susținut.
Poate, ținând cont de tinerețea partidului, este necesar să trecem și prin asemenea momente, pentru a le înțelege, ulterior efectele.

Dane și dragi colegi din BN: când rezultatele de la viitoarele alegeri ne vor trosni în moalele capului, amintiți-vă de seara și decizia de ieri. Bombele nu cad, nici ele, de două ori în același loc și nu cred că politica țapilor ispășitori vă va mai ajuta să vă de-responsabilizați de rezultate", a mai scris Mihai Goţiu pe pagina sa de Facebook. 

Facţiuni separate în USR

"La final, un gând pentru toți colegii din USR și toți susținătorii noștri neafiliați, care vă simțiți dezamăgiți de deciziile astea, cu excluderi și suspendări: știu că vă e greu să vă învingeți dezamăgirea, dar n-au intrat zilele în sac. Suntem încă mulți cei din USR care n-am abandonat principiile fondatoare, cele care ne-au adus împreună și în jurul cărora am început să construim un partid care a redat speranța pentru milioane de cetățeni români, într-o Românie modernă și europeană. Avem nevoie, în continuare, de sprijinul vostru pentru a impune aceste principii în USR și în societate. O să iasă soarele și pe strada României", a conchis senatorul. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy