Geta, sora lui Toma Caragiu, a murit. Mesaj trist

Scutaru Cristina / 11 Martie 2018 / 23:25 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Geta Caragiu, sora marelui actor Toma Caragiu, a murit la vârsta de 88 de ani.

Anunțul a fost postat pe Facebook de Societatea de Cultură Macedo-Română.

[citeste si]

"Am aflat cu tristețe că a trecut la cele veșnice, la vârsta de 88 de ani, GETA CARAGIU, sculptoriță și profesoară la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu", de sorginte aromână, sora regretatului actor Toma Caragiu și a acad. Matilda Caragiu-Marioțeanu.

Membrii Societății de Cultură Macedo-Române transmit condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!", se arată în mesaj.

Unde a predat

Geta Caragiu s-a născut într-o familie de aromâni (Nico Caragiu și Atena Papastere Caragiu) originară din satul grecesc Aetomilitsa, provincia Konitsa, prefectura Ioannina, regiunea Epir. Familia Caragiu s-a stabilit la Ploiești.

Geta Caragiu a fost profesoară la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu" din București, secția sculptură, unde i-a avut printre elevi pe Aurel Vlad, Ioniță Adrian, Ion Mândrescu, Gheorghe Zărnescu, Liviu Brezeanu, Gabriel Tăicuțu și alții.

Geta a avut un frate, actorul Toma Caragiu, și o soră, Matilda Caragiu (căsătorită Marioțeanu), (n.1927 - d.2009), care a ajuns o respectată lingvistă, membră a Academiei Române.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26