Gest extrem pentru a împiedica construirea moscheii în București

Este cunoscut faptul că românii sunt un popor inventiv. De la decizia Guvernului de a ceda un teren pentru construirea celei mai mari moschei dintr-o țară creștină, câțiva conaționali s-au gândit la un gest inedit pentru a împiedica contruirea lăcașului de cult musulman.

Potrivit obiceiurilor şi regulilor islamice o moschee nu se poate ridica pe un teren contaminat. Pe asta au mizat mai mulţi români din Capitală care s-au folosit de porci pentru a contamina terenul viitorului lăcaş de cult, dat de Guvernul României Muftiatului Cultului Musulman, potrivit Ştiripesurse.

Citește și: Moschee București. Patriarhia nu se opune

Astfel, oamenii au luat 5 porci pe care i-au picat in culorile tricolorului şi i-au dus la păscut pe respectiva parcelă. În plus, un purcel de lapte congelat a fost îngropat în zonă, cu speranţa că în acest fel, îi va determina pe cei care se ocupă de construcţia moscheii să renunţe. Ideea de a contamina terenul viitoarei moschei a fost luat de la spaniolii din Sevilla, care au gasit această metodă ingenioasa de a impedica ridicarea unui astfel de lacaş de cult la ei în comunitate, fără scandal sau proteste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel