EXCLUSIV  George Simion a spus câte semnături a strâns pentru moţiunea de cenzură. "Au semnat şi doi senatori retraşi din grupul PNL, şi doamna Şoşoacă"

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

George Simion a strâns miercuri semnături pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură împotrva Guvernului Ciolacu. 

Liderul AUR a spus, într-un interviu pentru DC NEWS moderat de Alex Vlădescu, cine a semnat. 

"Am venit cu semnăturile la dumneavoastră. Avem 47 de semnături, cred că până joi seară o să avem 52 de semnături. Mai nărăvaşă doamna Şoşoacă, dar a semnat şi dânsa", a declarat George Simion. 

Întrebat dacă este vorba doar de parlamentari AUR şi din partea SOS, George Simion a spus că "sunt şi din partea mai multor partide, şi neafiliaţi". 

"Din partea PNL, PSD? Cineva?", a întrebat Alex Vlădescu. 

"Sunt doi senatori care acum s-au retras din grupul senatorial PNL, săptămâna asta. Vor urma şi alţi senatori PNL. Încă puţin şi rămâne PNL fără grup parlamentar la Senat. (n.r. de la minorităţile naţionale) Doar domnul Andi Grosaru. La minorităţile naţionale, am discutat cu Cătălin Zamfir-Manea, cu reprezentantul comunităţii rrome, şi ne-au spus că domnul Marcel Ciolacu este pe placul lor, pe placul celor de la minorităţile naţionale. Eu nu cred, eu cred că rromii nu sunt reprezentaţi cum trebuie de Marcel Ciolacu şi cred că greşesc cei de la minorităţile naţionale că susţin această guvernare", a răspuns preşedintele AUR. 

AUR are nevoie de 117 semnături pentru a declanşa procedurile pentru o moţiune de cenzură. 

"Preşedintele AUR, George Simion a lansat un apel ferm către parlamentarii USR, pe care îi cheamă să semneze iniţiativa care ar putea demola guvernul Ciolacu, sau să recunoască deschis complicitatea cu partidele aflate la putere.

Totodată, George Simion a anunţat că aşteaptă ca premierul să îşi respecte promisiunea şi să vină la Grupul Politic AUR din Parlament pentru a prezenta şi explică argumentele care stau la baza măsurilor fiscal - bugetare anunţate.

Alianţa pentru Unirea Românilor a prezentat în ultima perioadă mai multe soluţii şi strategii prin care un guvern responsabil ar putea reechilibra bugetul naţional. AUR a cerut relaxarea fiscalităţii, creşterea sau cel puţin menţinere investiţiilor publice în educaţie, sănătate şi infrastructură, scăderea dobânzilor practicate de Banca Centrală şi de către băncile româneşti, reducerea birocraţiei şi reforma administrativă prin reducerea numărului de instituţii", se arată într-un comunicat de presă al partidului citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel