Gabriel Liiceanu, decorat cu Steaua României de Traian Băsescu

Scriitorul și profesorul Gabriel Liiceanu și lingvistul Marius Sala, vicepreședinte al Academiei Române, au fost decorați cu Ordinul Național "Steaua României", prin două decrete semnate de președintele Traian Băsescu, publicate marți in Monitorul Oficial, potrivit Mediafax.

Autor: Mădălina Barbu

Traian Băsescu și Gabriel Liiceanu

Liiceanu a primit Steaua României în grad de Ofițer, "în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru activitatea managerială dovedită, prin care a deschis iubitorilor de carte noi posibilități de a avea acces la cultură, fiind un model pentru tânăra generație".

Marius Sala a fost decorat la propunerea președintelui Academiei Române, Ionel Haiduc, cu Steaua României în grad de Cavaler, "în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate dedicată cercetării si conservării unei limbi române autentice, pentru promovarea științei și culturii naționale".

Gabriel Liiceanu, născut pe 23 mai 1942, la Râmnicu Valcea, este filosof și scriitor, discipol al lui Constantin Noica. Din 1990 este directorul editurii Humanitas, una dintre cele mai importante instituții culturale românești, proiect formulat în anii Școlii de la Păltiniș. Din 1992, este profesor la Facultatea de filosofie a Universității București.

Marius Sala, născut pe 8 septembrie 1932, la Vașcău, în județul Bihor, este lingvist, membru al Academiei Române, din 2001, și vicepreședinte al acestei instituții, din 2005. Sala este, de asemenea, directorul Institutului de Lingvistică "Iorgu Iordan - Alexandru Rosetti" al Academiei Române.

Steaua României este cea mai înaltă distincție oferită de statul român și cel mai vechi ordin național, creat in 1864, cu cinci grade - Cavaler, Ofițer, Comandor, Mare Ofițer și Mare Cruce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel