Funcționari, reținuți după ce au luat mită pentru vânzarea de spații în Centrul Istoric

mita_1
mita_1

Procurorii DNA au reținut doi funcţionari de la Administraţia Fondului Imobiliar şi Poliţia Locală a Capitalei, după ce au cerut mită peste 170.00 de euro de la persoane cărora le-au promis că le ajută în vânzarea şi concesionarea unor spaţii din Centrul Istoric, sub acuzația de trafic de influență, în formă continuată și, respectiv, complicitate la această infracțiune.

Potrivit procurorilor DNA, Paulina Chioveanu, angajată în cadrul Administraţiei Fondului Imobiliar (AFI), în cursul lunii aprilie 2012, cu ajutorul lui Nicolae Alexandru Ciortan, de la Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control al Municipiului Bucureşti,  a pretins de la un denunţător suma de 125.000 de euro, "lăsându-l să creadă că poate interveni pe lângă persoane competente din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi Primăriei Sectorului 3 Bucureşti pentru a le determina să aprobe închirierea şi apoi vânzarea către denunţător a unui spaţiu comercial în suprafaţă de peste 1.000 mp situat în Centrul Istoric al Capitalei".

Din banii pretinşi, Paulina Chioveanu a primit de la denunţător, în două tranşe, suma totală de 16.000 de euro şi produse alimentare în valoare de 500 de lei, se arată într-un comunicat de miercuri al DNA.

În 22 aprilie, Paulina Chioveanu a fost prinsă de procurori la scurt timp după ce a primit de la denunţător suma de 15.000 de euro, o tranşă din totalul de 16.000 de euro.

Procurorii o mai acuză pe Chioveanu că, în cursul lunii mai 2012, tot cu ajutorul lui Ciortan, a pretins 48.000 de euro de la un alt denunţător, căruia i-a spus că poate interveni pe lângă persoane competente din cadrul Administraţiei Fondului Imobiliar şi Primăriei Municipiului Bucureşti pentru a le determina să aprobe concesionarea către acesta a unui spaţiu comercial situat în Centrul Istoric al Capitalei, aflat în administrarea AFI.

În data de 29 mai, Alexandru Ciortan a fost prins de procurori la scurt timp după ce a primit de la denunţător cei 48.000 de euro ceruţi.

Procurorii anticorupție au dispus, marți, reținerea celor doi funcționari pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi miercuri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel