Francezii au mai construit un Turn Eiffel

O replică a celebrului obiectiv turistic din Paris a fost ridicată de o companie producătoare de mobilă din Franța, cu ocazia aniversării a 125 de ani de la construirea turnului Eiffel.

Turnul Eiffel, un simbol al Franței, este unul dintre cele mai cunoscute atracții turistice din lume. Construit în 1889 de arhitectul Gustave Eiffel, monumentul a întâlnit numeroase critici și urma să fie demolat 20 de ani mai târziu, scrie Mediafax. Potenţialul comercial a salvat însă turnul, devenind astăzi unul din principalele puncte de atracție ale Parisului.

VEZI ȘI: Fenomen rar la Paris. Turnul Eiffel, lovit de 3 fulgere

Tot acum 125 de ani a luat naştere o altă marcă franceză celebră în toată lumea. Scaunele bistro, unele dintre cele mai cunoscute obiecte de mobilier pentru exterior. Compania Fermob a ales să marcheze aniversarea a 125 de la lansarea modelului Bistro, dar şi de la inaugurarea principalei atracţii turisice pariziene, prin ridicarea unei replici a turnului Eiffel, construită în întregime din mobilier pentru exterior.

Repica este contruită în apropierea originalului, fiind alcătuită din 324 de scaune roșii și măsoară aproape 15 metri. Aceasta urmează să fie dezasamblată pe 7 iulie şi mutată în alt loc din capitala franceză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel